Το Wisconsin DNR ερευνά πυροβολισμό φαλακρού αετού στην κομητεία Racine

Το Τμήμα Φυσικών Πόρων του Ουισκόνσιν ερευνά τον πυροβολισμό ενός φαλακρού αετού στην κομητεία Racine. Λόγω της σοβαρότητας των τραυματισμών του, το πτηνό χρειάστηκε να υποβληθεί σε ευθανασία τη Δευτέρα.

Ένας άλλος φαλακρός αετός πυροβολήθηκε νωρίτερα φέτος στην κομητεία της Ουάσιγκτον. Αν και είναι προστατευόμενο είδος και το να πυροβολούν τα πουλιά είναι παράνομο, η Sharon Fandel, οικολόγος νοτιοανατολικού πεδίου με το DNR, είπε ότι οι δολοφονίες δεν θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον πληθυσμό των φαλακρών αετών στο νοτιοανατολικό Ουισκόνσιν.

«Από συνολική πληθυσμιακή σκοπιά, το Ουισκόνσιν είναι ένα πολύ στιβαρό μέρος για αετούς», είπε ο Fandel.

Πριν από μια δεκαετία, θα ήταν εξαιρετικά σπάνιο να δεις έναν φαλακρό αετό στο νοτιοανατολικό τμήμα της πολιτείας. Αλλά καθώς το είδος αναπήδησε, τα πουλιά άρχισαν να μετακινούνται στην περιοχή.

Φωλιές στις κομητείες Milwaukee, Walworth και Kenosha έχουν ανακαλυφθεί μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια. Ενώ οι φαλακροί αετοί εμφανίζονται πιο συχνά στο βόρειο τμήμα της πολιτείας, ο Fandel είπε ότι υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις φωλιές στην κομητεία Racine όπου ο αετός πυροβολήθηκε πρόσφατα.

Νωρίτερα φέτος, το DNR επιβεβαίωσε ότι οι φαλακροί αετοί φωλιάζουν και πάλι και οι 72 κομητείες του Ουισκόνσιν — πιθανότατα για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1880.

Ο πιο πρόσφατος πυροβολισμός ανακαλύφθηκε όταν το DNR έλαβε μια πληροφορία στις 17 Ιουλίου από έναν περαστικό που είδε το πουλί και σκέφτηκε ότι μπορεί να τραυματιστεί. Ο Επιστάτης Διατήρησης Μπράντον Σμιθ εντόπισε το πουλί και το μετέφερε στο Νοσοκομείο Άγριας Ζωής Fellow Mortals στη λίμνη της Γενεύης.

Ο αετός είχε πυροβοληθεί δύο φορές και επίσης φαινόταν να έχει τραύματα από παγίδα στο πόδι και το πόδι του.

Η Yvonne Wallace Blane είναι συνιδρυτής και διευθύντρια αποκατάστασης στο Fellow Mortals. Είπε ότι μούσκεψαν το πόδι του πουλιού, έβαλαν αλοιφή στα τραύματά του και του έδωσαν αντιφλεγμονώδη φάρμακα για τον πόνο.

Μόλις οι μώλωπες του αετού άρχισαν να επουλώνονται, οι αποκαταστάτες μπορούσαν να δουν το πόδι του να πεθαίνει. Ο Wallace Blane είπε ότι αυτό σήμαινε ότι δεν θα μπορούσαν να σώσουν το πουλί επειδή οι αετοί χρειάζονται και τα δύο πόδια για να επιβιώσουν.

Ήταν σαν το πουλί ήξερε ότι η ζωή του είχε τελειώσει, είπε, γιατί σταμάτησε να τρώει. Λίγες μέρες πριν πεθάνει ο φαλακρός αετός, πυροβολήθηκε και ένα γεράκι με κόκκινη ουρά που βρέθηκε στην κομητεία Walworth.

«Νομίζω ότι…αρχίζουμε να βλέπουμε ένα πρόβλημα στο νοτιοανατολικό Ουισκόνσιν το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε προτού επιδεινωθεί», είπε ο Wallace Blane.

Το Fellow Mortals έχει φροντίσει ήδη φέτος πέντε φαλακρούς αετούς. Ο Wallace Blane είπε ότι κάποιοι από αυτούς χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα και ένας από αυτούς είχε συμπτώματα γρίπης των πτηνών. Αλλά ο πυροβολισμός και η παγίδευση αυτών των πουλιών δεν είναι κάτι που βλέπει συνήθως.

Τα αρπακτικά ζώα προστατεύονται βάσει του νόμου περί αποδημητικών πτηνών και οι φαλακροαετοί έχουν πρόσθετη προστασία βάσει του νόμου περί προστασίας του φαλακρού και χρυσαετού.

Ο Wallace Blane είπε ότι οι κάτοικοι του νοτιοανατολικού Ουισκόνσιν θα πρέπει να εκπαιδεύονται σχετικά με αυτούς τους νόμους και τον σημαντικό ρόλο που παίζουν τα αρπακτικά στον έλεγχο άλλων πληθυσμών ζώων ως αρπακτικά.

Ο Smith, ο οποίος βρήκε τον φαλακρό αετό της κομητείας Racine, είπε ότι οι άνθρωποι στο Ουισκόνσιν μπερδεύουν περιστασιακά ένα πουλί με κάτι που κυνηγούν νόμιμα. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που συναντά έναν φαλακρό αετό που πυροβολείται.

“Αυτό είναι σίγουρα λίγο πιο μοναδικό και κάτι που είναι λίγο πιο δύσκολο να γίνει κατανοητό”, είπε ο Smith.

Μετά την ευθανασία του φαλακρού αετού της κομητείας Racine, ο Smith πήρε το σώμα του πουλιού στα στοιχεία, ως μέρος της συνεχιζόμενης έρευνας για το ποιος το πυροβόλησε. Με αυτές τις έρευνες, ο Σμιθ είπε ότι εξαρτώνται από το αν οι άνθρωποι έρχονται με πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό.

Οποιοσδήποτε έχει πληροφορίες σχετικά με τον πυροβολισμό του φαλακρού αετού μπορεί να καλέσει ανώνυμα ή να στείλει μήνυμα στην τηλεφωνική γραμμή συμβουλών του DNR στο 1-800-847-9367.

.

Leave a Comment