Τα σχολεία του Μιλγουόκι ελπίζουν να βοηθήσουν τους μαθητές να διεισδύσουν στον τομέα της καθαρής ενέργειας

Καθώς οι θέσεις εργασίας καθαρής ενέργειας αυξάνονται στα ύψη σε ολόκληρη την πολιτεία, τα σχολεία του Ουισκόνσιν βοηθούν τους μαθητές τους να εισέλθουν στη βιομηχανία, ενώ μειώνουν τη χρήση ενέργειας στα σχολικά κτίρια.

Ένα νέο ψήφισμα, το οποίο κατευθύνεται στο Σχολικό Συμβούλιο του Μιλγουόκι για ψηφοφορία την Πέμπτη, θα ωθήσει την περιφέρεια να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 45% έως το 2030, επενδύοντας σε έργα καθαρής ενέργειας και κάνοντας τα σχολικά κτίρια πιο ενεργειακά αποδοτικά.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μπομπ Πίτερσον, οι διευθυντές σχολικών συμβουλίων και οι ηγέτες της κοινότητας μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, λέγοντας ότι το ψήφισμα θα βοηθήσει το περιβάλλον και θα βοηθήσει τους μαθητές να βρουν σταδιοδρομία στην καθαρή ενέργεια.

Εάν εγκριθεί, η περιφέρεια θα χρησιμοποιήσει τα έργα για να διδάξει τους μαθητές σχετικά με τη βιομηχανία και να αφιερώσει προσωπικό και πόρους στην εκπαίδευση για την κλιματική δικαιοσύνη.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Citizen Action of Wisconsin Rober Kraig μίλησε στην εκδήλωση για να υποστηρίξει το ψήφισμα.

Είπε ότι τα σχολεία του Μιλγουόκι έχουν «πεινάσει για πόρους» και δεν μπορούν να ενημερώσουν τα κτίριά τους ώστε να είναι ενεργειακά αποδοτικά, «άρα μια τεράστια μετατροπή αυτού του είδους θα είχε μεγάλο αντίκτυπο στο κλίμα».

«Η κλιματική αλλαγή μπορεί να είναι τρομακτική, και είναι σε κάποιο επίπεδο», είπε ο Kraig. «Αλλά είναι επίσης μια τεράστια ευκαιρία για την ανοικοδόμηση και την επανεφεύρεση μιας οικονομίας που ανυψώνει τα πάντα».

Αν και το ίδιο το ψήφισμα δεν δεσμεύει χρηματοδότηση, ο Kraig είπε ότι είναι ένα κρίσιμο βήμα προς την αλλαγή. Και η διδασκαλία των μαθητών σχετικά με τις σταδιοδρομίες καθαρής ενέργειας, είπε, θα τους δημιουργούσε επίσης για την επιτυχία μετά την αποφοίτησή τους.

Στις ΗΠΑ μεταξύ 2015 και 2019, η βιομηχανία καθαρής ενέργειας πρόσθεσε θέσεις εργασίας 70 τοις εκατό ταχύτερα από τη συνολική οικονομία. Μέχρι το 2019, οι θέσεις εργασίας καθαρής ενέργειας υπερέβαιναν τη συνολική απασχόληση ορυκτών καυσίμων κατά περισσότερο από 3 προς 1. Στο Ουισκόνσιν, ο κλάδος αντιπροσωπεύει 69.343 θέσεις εργασίας, ή 2,5 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού.

«Αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία όχι μόνο να δημιουργηθούν περισσότερες από αυτές τις θέσεις εργασίας μέσω της επένδυσης, αλλά και να δημιουργηθούν ευκαιρίες για άτομα που μένουν έξω τώρα, που είναι τα άτομα που το χρειάζονται περισσότερο στην κοινότητά μας», είπε ο Kraig.

Εγγραφείτε για καθημερινά νέα!

Μείνετε ενημερωμένοι με το ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του WPR.

Καθώς μεγαλώνει, η βιομηχανία καθαρής ενέργειας έχει κλειδώσει τους έγχρωμους και τις γυναίκες, είπε ο Peterson. Πάνω από το 70 τοις εκατό των εργαζομένων είναι άνδρες και πάνω από το 70 τοις εκατό είναι λευκοί. Μόνο περίπου το 8 τοις εκατό είναι Μαύροι.

«Και είμαστε σε θέση ως σχολική περιφέρεια που έχει κατά 90 τοις εκατό έγχρωμους μαθητές να βοηθήσουμε στην αλλαγή αυτών των δεδομένων εδώ στο Μιλγουόκι», είπε ο Peterson.

Το Μιλγουόκι δεν είναι η μόνη σχολική περιφέρεια που αναζητά τρόπους να συνδέσει τα παιδιά με θέσεις εργασίας πράσινης ενέργειας.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθουν οι μαθητές είναι να φέρνουν έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας απευθείας στα σχολεία τους, είπε η Evonne Waugh, η υπεύθυνη προγράμματος στο έργο Midwest Renewable Energy Association for the Solar on Schools.

Με την υποστήριξη του Couillard Solar Foundation, το πρόγραμμα παρέχει επιχορηγήσεις έως και 20.000 $ σε σχολεία K-12 για την εγκατάσταση συστημάτων ηλιακής ενέργειας. Χρησιμοποιώντας αυτά τα έργα, το πρόγραμμα διδάσκει στους μαθητές πρακτικά τις σταδιοδρομίες καθαρής ενέργειας. Από την έναρξη λειτουργίας, σχεδόν 40 σχολεία στο Ουισκόνσιν έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα.

“(Οι μαθητές) είναι πραγματικά παθιασμένοι με το να μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον κόσμο τους και στο περιβάλλον”, είπε. «Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό παρακολούθησης ενέργειας που περιλαμβάνεται στο έργο, μπορούν πραγματικά να δουν την ενέργεια που παράγεται από το σύστημα και πώς κάνουν τη διαφορά με αυτόν τον τρόπο».

Τα έργα έχουν επίσης σημαντικό αντίκτυπο στα οικονομικά των σχολείων, ο Cal Couillard, ιδρυτής του Couillard Solar Foundation, είπε. Σε όλη την πολιτεία, τα δημόσια σχολεία του Ουισκόνσιν δαπανούν συλλογικά πάνω από 175 εκατομμύρια δολάρια για ενεργειακά κόστη ετησίως. Τα περισσότερα έργα Solar on Schools εξοικονομούν στα σχολεία 20.000 έως 25.000 δολάρια κάθε χρόνο σε λογαριασμούς κοινής ωφελείας, είπε. Η περικοπή αυτών των δαπανών απελευθερώνει χρήματα για τα σχολεία να δαπανήσουν σε άλλα προγράμματα και η μείωση της χρήσης ενέργειας έχει σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Αλλά η πιο σημαντική πτυχή του προγράμματος, Couillard είπε, ενθουσιάζει τους μαθητές να ενταχθούν στη βιομηχανία καθαρής ενέργειας.

«Θα χρειαστούμε ένα τεράστιο μέρος του εργατικού μας δυναμικού για να μεταβούμε από βασικά μια κοινωνία ορυκτών καυσίμων σε μια κοινωνία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», είπε. «Χρειαζόμαστε τη βοήθειά τους για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα».

.

Leave a Comment