Στο Ουισκόνσιν, ποιες είναι οι επιλογές μου εάν ο γενετικός έλεγχος δείξει ότι το έμβρυο δεν είναι βιώσιμο;

Στον απόηχο του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που ανέτρεψε τις ομοσπονδιακές προστασίες για τις αμβλώσεις και την απαγόρευση του Ουισκόνσιν για σχεδόν όλες τις αμβλώσεις που τέθηκαν σε ισχύ, ορισμένοι άνθρωποι αναρωτήθηκαν ποιες επιπτώσεις έχει αυτό στις γενετικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι επικοινώνησαν με το WHYsconsin του Δημόσιου Ραδιοφώνου του Ουισκόνσιν ρωτώντας ποιες επιλογές έχουν τώρα οι έγκυες όταν οι γενετικές εξετάσεις δείχνουν ανωμαλίες σε ένα έμβρυο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν θα επέτρεπαν σε ένα παιδί να επιβιώσει εκτός της μήτρας.

Μια γυναίκα από το Ουισκόνσιν ήταν έγκυος εννέα εβδομάδων όταν άπλωσε το χέρι και ρώτησε για αυτό. ΓΙΑΤΙ η Σκόνσιν δεν χρησιμοποιεί το όνομά της επειδή φοβάται ότι θα ντροπιαστεί ή θα ποινικοποιηθεί για να κάνει αυτές τις ερωτήσεις.

«Αυτή τη στιγμή είμαι έγκυος 9 εβδομάδων με ένα πολύ καταζητούμενο παιδί», έγραψε. “Επειδή θα είμαι 35 ετών τη στιγμή που θα γεννήσω, με τη συμβουλή του γιατρού μου θα υποβληθώ σε γενετικό έλεγχο για να βεβαιωθώ ότι το μωρό είναι υγιές και βιώσιμο. Αν μάθω ότι δεν είναι, ποιες είναι οι επιλογές μου Θα αναγκαζόμουν να περιμένω μέχρι να κινδυνεύσει η ζωή μου προτού η έκτρωση θεωρηθεί ως επιλογή;»

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι σύνηθες οι πάροχοι να προσφέρουν και να συζητούν γενετικές δοκιμές ως μέρος της προγεννητικής φροντίδας, σύμφωνα με επαγγελματίες γιατρούς που ρωτήθηκαν από το WPR. Κάποιος έλεγχος μπορεί να γίνει πριν από τη σύλληψη, όταν οι άνθρωποι σκέφτονται να αποκτήσουν παιδί. Κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης, τα τεστ που γίνονται κατά το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο παρέχουν πληροφορίες για το έμβρυο, συμπεριλαμβανομένου του εάν το έμβρυο μπορεί να γεννηθεί με ορισμένες γενετικές διαταραχές και εάν το έμβρυο δεν είναι συμβατό με τη ζωή, που σημαίνει ότι το μωρό δεν θα επιβιώσει εκτός της μήτρας.

Η μητέρα του Ουισκόνσιν, η οποία έχει επίσης ένα παιδί 2 ετών, και ο σύζυγός της είναι ενθουσιασμένοι που αποκτούν άλλο ένα παιδί, αλλά το να μην γνωρίζει πώς οι πρόσφατες νομικές αλλαγές επηρεάζουν την εγκυμοσύνη της την προκαλεί ανησυχία.

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα κάνω άλλο ένα μωρό», είπε σε συνέντευξή της. «Αλλά φοβάμαι ότι αν συνέβαινε κάτι στο μωρό μας, ποιες θα ήταν οι επιλογές μας. Εάν δεν είναι βιώσιμο, εάν υπάρχουν απλώς τρελές γενετικές ανωμαλίες ή πράγματα που θα το έκαναν ασύμβατο με τη ζωή, θα αναγκαζόμουν να το κουβαλάω Ή αν συνέβαινε κάτι, ίσως όχι απαραίτητα μια αποβολή, αλλά αν δεν υπάρχει καρδιακός παλμός, θα αναγκαζόμουν, ξανά, να περιμένω μέχρι να κινδυνεύσει η ζωή μου προτού υπάρξει διαθέσιμη ιατρική παρέμβαση για μένα εδώ τώρα; “

Στο Ουισκόνσιν, η ικανότητα να υποβληθείτε σε γενετικές εξετάσεις δεν έχει αλλάξει. Είναι η ικανότητα να ενεργείς με βάση τις πληροφορίες που συλλέγονται από αυτές τις δοκιμές.

«Αυτές οι δοκιμές δεν επηρεάζονται πραγματικά», είπε ο Δρ. James Linn, OB-GYN με την Ascension Wisconsin στο Milwaukee και μέλος της American Association of Pro-Life OB-GYNs. Είπε ότι δεν έχει ακούσει κανέναν να αμφισβητεί τη νομιμότητα των γενετικών εξετάσεων και είπε ότι δεν πιστεύει ότι οι πάροχοι έχουν σταματήσει να προσφέρουν ή να συζητούν γενετικές εξετάσεις από τότε που επιβλήθηκε η κρατική απαγόρευση.

«Η πρόθεση του νόμου είναι να μην επιτρέψει την άμβλωση οποιουδήποτε αγέννητου παιδιού», είπε.

Η απαγόρευση του 1849 καθιστά παράνομη την άμβλωση στο Ουισκόνσιν, εκτός εάν η ζωή μιας εγκύου βρίσκεται σε κίνδυνο. Αυτό σημαίνει ότι τυχόν γενετικές διαταραχές που εντοπίζονται σε ένα έμβρυο μέσω γενετικών εξετάσεων δεν αποτελούν νόμιμη αιτία για άμβλωση στο Ουισκόνσιν. Εάν κάποιος θέλει να διακόψει μια εγκυμοσύνη, πρέπει να πάει σε μια πολιτεία όπου είναι νόμιμο ή να περιμένει έως ότου μια επείγουσα ιατρική κατάσταση απαιτήσει τη διαδικασία για να σωθεί η ζωή μιας ασθενούς, είπε ο Δρ. Wendy Molaska, πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας του Ουισκόνσιν.

Αυτή είναι και η κατανόηση της ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΣ.

«Εάν απουσία οποιασδήποτε μητρικής ασθένειας, γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν θα επέτρεπαν στο έμβρυο να επιβιώσει εκτός της μήτρας – δεν αποτελούν απειλητική για τη ζωή κατάσταση για τη μητέρα», δήλωσε ο Δρ. Η Lisa Barroilhet, προσωρινή πρόεδρος του Τμήματος Μαιευτικής και Γυναικολογίας, της Σχολής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, δήλωσε σε γραπτή δήλωση. «Επειδή η άμβλωση δεν πραγματοποιείται για να σωθεί η ζωή της μητέρας, δεν θα ήταν νόμιμη στο Ουισκόνσιν σύμφωνα με το καταστατικό του 1849».

Σε ολόκληρη τη χώρα, οι πάροχοι προσπαθούν να κατανοήσουν τους νόμους που έχουν εξαιρέσεις όπως αυτή, εξαιρέσεις που ορισμένοι πιστεύουν ότι δεν είναι καλά καθορισμένες.

Η Molaska ασκεί την οικογενειακή ιατρική για περισσότερα από 20 χρόνια στο Ουισκόνσιν. Διατηρεί το δικό της ιατρείο, Dedicated Family Care, στο Fitchburg.

Εγγραφείτε για καθημερινά νέα!

Μείνετε ενημερωμένοι με το ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του WPR.

Ως γιατρός που έχει εργαστεί ως OB-GYN σε αγροτικές περιοχές, ο Molaska έχει δει ασθενείς να παλεύουν με την είδηση ​​ότι το παιδί τους θα γεννηθεί με σοβαρές γενετικές ανωμαλίες, όπως ανεγκεφαλία, όταν ένα μωρό γεννιέται χωρίς μέρη του εγκεφάλου ή του κρανίου. , ή τρισωμία 18, όταν ένα μωρό αντιμετωπίζει καρδιακά ελαττώματα και λοιμώξεις που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο.

Είχε σκληρές συζητήσεις με τις ασθενείς της σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεων και είχε ασθενείς που ακολούθησαν και τους δύο δρόμους: να τερματίσουν την εγκυμοσύνη ή να ολοκληρώσουν την εγκυμοσύνη.

«Πιστεύω ότι αυτό που πραγματικά καταλήγει είναι ότι η συνομιλία πρέπει να είναι μια συνομιλία μεταξύ ενός (ασθενούς) και του παρόχου του», είπε η Μολάσκα. «…Πιστεύω ότι ο γιατρός θα πρέπει να μπορεί να μιλήσει στον ασθενή του για το ποιες είναι όλες οι επιλογές… όλα τα στοιχεία που έχουμε διαθέσιμα και στη συνέχεια η ασθενής και η οικογένειά της μπορούν να πάρουν αυτήν την απόφαση σχετικά με τις αξίες τους είναι και αυτό που βλέπουν ως αυτό που θέλουν να κάνουν».

Από τότε που έφτασε στο χέρι, η μητέρα από το Ουισκόνσιν έχει ολοκληρώσει το πρώτο τρίμηνο γενετικό τεστ. Ο σύζυγός της είναι υιοθετημένος και δεν γνωρίζουν πολλά για το ιατρικό ιστορικό των γονέων του που γεννήθηκαν, έτσι αποφάσισαν να κάνουν γενετικό έλεγχο και στις δύο εγκυμοσύνες.

Το οικογενειακό ιστορικό και η επιθυμία να μάθουμε εάν το παιδί θα μπορούσε να έχει γενετικές ανωμαλίες είναι συνήθεις λόγοι για την εξέταση και μπορούν να βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων, είπε ο Δρ. Kara Goldman, καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας στο Northwestern University.

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι κάνουν οθόνη γιατί θέλουν να είναι σε θέση να προετοιμαστούν για οτιδήποτε πρόκειται να συμβεί στην οικογένειά τους», είπε η Goldman. «Και, λοιπόν, εάν πρόκειται να είναι μια χρωμοσωμικά ανώμαλη εγκυμοσύνη, οι ασθενείς μπορεί να αποφασίσουν: «Αυτό είναι σημαντικό για μένα να το γνωρίζω, ώστε να προετοιμάσω τα μέλη της οικογένειάς μας, ώστε να έχουμε πόρους, ώστε να πάμε στους κατάλληλους γιατρούς. ‘ Επομένως, δεν είναι μόνο η χρήση των πληροφοριών για τον τερματισμό, αλλά είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αυτές τις πληροφορίες, ώστε οι ασθενείς να έχουν αυτή την επιλογή».

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο γίνεται ο γενετικός έλεγχος είναι για να καθοριστεί ποιοι πόροι και βοήθεια μπορεί να χρειάζονται οι γονείς και οι οικογένειες για τη γέννηση, το παιδί και την οικογενειακή μονάδα, είπαν οι Linn και Goldman.

«Αυτές είναι προαιρετικές εξετάσεις που θέλουν ορισμένοι γονείς, ώστε να έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν για τη γέννηση ενός παιδιού που μπορεί να έχει κάποια ανωμαλία», είπε ο Linn. “Μερικές φορές είχαν ένα προηγούμενο παιδί με πρόβλημα και απλά θέλουν να μάθουν πώς να προετοιμαστούν για το επόμενο μωρό. Ή θέλουν να χαλαρώσουν ότι δεν υπάρχει τίποτα που να υποπτεύεται άλλη ανωμαλία. Έτσι μερικές φορές είναι απλώς να προετοιμαστούν για να ετοιμάσουν τα πάντα, να ετοιμάσουν το νοικοκυριό τους και να κάνουν σχέδια για το νέο μωρό. Ένας άλλος λόγος είναι απλώς να μετριάσουν το άγχος».

Εάν ένας πάροχος κάνει παράνομη άμβλωση στο Ουισκόνσιν, μπορεί να αντιμετωπίσει κακούργημα. Οι ασθενείς δεν αντιμετωπίζουν δίωξη. Ο Γενικός Εισαγγελέας του Ουισκόνσιν Τζος Κάουλ είπε ότι δεν σχεδιάζει να επιβάλει την απαγόρευση του 1849, αν και οι τοπικές αρχές επιβολής του νόμου θα μπορούσαν. gov. Ο Τόνι Έβερς είπε ότι θα δώσει χάρη σε όσους διώκονται βάσει της απαγόρευσης. Η παραγραφή είναι μεγαλύτερη από τη θητεία των Kaul και Evers.

Αυτή η ιστορία προήλθε από μια ερώτηση στο πλαίσιο του έργου WHYsconsin. Εάν έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με την πρόσβαση στην άμβλωση και τα δικαιώματα αναπαραγωγής, υποβάλετε την ερώτησή σας παρακάτω ή στη διεύθυνση wpr.org/WHYsconsin και ενδέχεται να την απαντήσουμε σε μια μελλοντική ιστορία.

.

Leave a Comment