Στη συζήτηση για το Κογκρέσο του δυτικού Ουισκόνσιν, οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να απευθύνουν έκκληση στους ψηφοφόρους σε όλο το πολιτικό φάσμα

Ενόψει του Αυγ. 9 προκριματικές, τέσσερις υποψήφιοι των Δημοκρατικών εργάζονται για να κερδίσουν τους ψηφοφόρους στην 3η Περιφέρεια του Κογκρέσου του Ουισκόνσιν.

Στο πρωτοβάθμιο ψηφοδέλτιο φέτος είναι η ιδιοκτήτρια μικρής επιχείρησης Ρεμπέκα Κουκ, ο συνταξιούχος αξιωματικός της CIA Ντεμπ ΜακΓκραθ, το μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Λα Κρος, Μαρκ Νόιμαν και ο πολιτειακός γερουσιαστής. Μπραντ Πφαφ, Ντ-Οναλάσκα. Οι υποψήφιοι συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-La Crosse την περασμένη εβδομάδα ενώπιον μελών του Τύπου και των εκστρατειών τους.

Ο καθένας από τους τέσσερις Δημοκρατικούς χαρακτήρισε τους εαυτούς τους υπεράνω κομματικού χαρακτήρα και θέλουν να εκπροσωπήσουν τόσο τις αστικές όσο και τις αγροτικές κοινότητες της περιοχής. Διαγωνίζονται για μια σπάνια ανοιχτή θέση. Αφού κατείχε τη δυτική και κεντρική περιφέρεια του Ουισκόνσιν για περισσότερες από δύο δεκαετίες, ο Δημοκρατικός Αντιπρόσωπος των Η.Π.Α. Ο Ρον Κιντ ανακοίνωσε πέρυσι ότι δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή.

Σε μια περιοχή που έχει ιστορία να είναι μια περιφέρεια αιώρησης, η προσέλκυση στους ψηφοφόρους και στις δύο πλευρές του διαδρόμου ήταν μια στρατηγική που βοήθησε τον Kind να κρατήσει την έδρα του ακόμα και όταν η περιφέρεια ψήφισε υπέρ των Ρεπουμπλικανών υψηλότερα στο ψηφοδέλτιο, όπως ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Αλλά καθένας από τους φετινούς Δημοκρατικούς υποψηφίους είχε ένα μοναδικό βήμα για να κερδίσει τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους.

Ο Pfaff τόνισε τις αγροτικές του ρίζες και το έργο του για το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ και το Υπουργείο Γεωργίας, Εμπορίου και Προστασίας των Καταναλωτών. Γιόρτασε επίσης τη δικομματική υποστήριξη που έλαβε το 2020 όταν κέρδισε τον πρώην Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή. Dan Kapanke, D-La Crosse, για το τρέχον γραφείο του.

“Έχω σταθεί σε αχυρώνες γαλακτοκομικών, τυροκομεία. Έχω πάει σε εστιατόρια, έχω καθίσει σε τραπέζια κουζίνας.” είπε ο Pfaff. “Έχω ακούσει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει εδώ έξω. Πρέπει να έχουμε κάποιον που να εκπροσωπεί αυτήν την περιοχή στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ που να γνωρίζει αυτήν την περιοχή, που είναι εκεί ανά καιρούς.”

Η Cooke ζήτησε επίσης την ανατροφή της σε μια φάρμα γαλακτοπαραγωγής, λέγοντας ότι μιλά τη γλώσσα της επαρχίας του Ουισκόνσιν. Τόνισε την εμπειρία της ως ιδιοκτήτρια τοπικής επιχείρησης, την υποστήριξη που έλαβε από τα εργατικά συνδικάτα της περιοχής και τη νέα της στην πολιτική.

«Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε λιγότερους πολιτικούς καριέρας και λιγότερες πολιτικές ελίτ που μας εκπροσωπούν στο DC και περισσότερους καθημερινούς ανθρώπους που βγαίνουν από το ίδιο περιθώριο για να αγωνιστούν για τις εργαζόμενες οικογένειες», είπε ο Κουκ.

Η ΜακΓκραθ χρησιμοποίησε έναν πιο επείγοντα τόνο όταν μιλούσε για το μέλλον της περιοχής, ισχυριζόμενη ότι «η δημοκρατία μας κινδυνεύει» και υπογραμμίζοντας τη μακρόχρονη καριέρα της στον αμερικανικό στρατό, τη CIA και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η ΜακΓκραθ είπε ότι πέρασε τη ζωή της παλεύοντας για τις ΗΠΑ και δουλεύοντας σε όλη την έκταση σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

«Μεγάλωσα σε μια μικρή πόλη εδώ στο Ουισκόνσιν και η ομορφιά αυτού ήταν ότι υπήρχε ηρεμία, όχι χάος», είπε ο ΜακΓκραθ. “Και σε αυτό θέλουν να επιστρέψουν οι άνθρωποι. Αυτό θέλουν από έναν ηγέτη.”

Ο Neumann είπε ότι ελπίζει να κάνει έκκληση στις θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας και της δικαιοσύνης που έχουν οι ψηφοφόροι. Είπε ότι αναγνωρίζει ότι πολλοί ψηφοφόροι της υπαίθρου αισθάνονται πληγωμένοι και θέλουν να εκδικηθούν ένα πολιτικό σύστημα στην Ουάσιγκτον που πιστεύουν ότι τους έχει αφήσει πίσω.

“Πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αναδείξουμε αυτήν την ελπίδα και να πούμε, “Μπορούμε ακόμα να το κάνουμε. Ας το κάνουμε. Ας μην παγιδευτούμε στο να γκρεμίσουμε τα πράγματα, αλλά ας προσπαθήσουμε άλλη μια φορά”, είπε.

Καθένας από τους υποψηφίους έριξε μια βολή κατά του Ρεπουμπλικανού Ντέρικ Βαν Όρντεν, ο οποίος είναι υποψήφιος χωρίς αντίπαλο στις προκριματικές εκλογές μετά την οριακή ήττα από τον Κιντ το 2020, και οι υποψήφιοι επέκριναν τη κομματική ρητορική και την παρουσία του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ τον Ιανουάριο. 6, 2021. Αλλά η συζήτηση επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στο πώς κάθε υποψήφιος θα εξυπηρετούσε τους ψηφοφόρους σε όλο το πολιτικό φάσμα για τα κορυφαία ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Το μέλλον του ελέγχου των όπλων

Ο Pfaff και ο Cooke ζήτησαν παρόμοιες αντιδράσεις στη βία με όπλα στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας τους παγκόσμιους ελέγχους ιστορικού και τους νόμους περί κόκκινων σημαιών, οι οποίοι επιτρέπουν σε έναν δικαστή να ανακαλέσει προσωρινά το δικαίωμα κάποιου να έχει στην κατοχή του ένα πυροβόλο όπλο εάν διαπιστώσει ότι το άτομο αποτελεί απειλή για τον εαυτό του ή τους άλλους.

Εγγραφείτε για καθημερινά νέα!

Μείνετε ενημερωμένοι με το ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του WPR.

Ο ΜακΓκραθ ακολούθησε μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση, ζητώντας την απαγόρευση των λεγόμενων όπλων «φαντάσματα» ή μη καταχωρημένων όπλων, και ελέγχοντας τους αγοραστές για ιστορικό βίας. Τόνισε την προσωπική της εμπειρία με την οπλοφορία και τη χρήση του για την προστασία άλλων.

Ο Νόιμαν απηύθυνε την ισχυρότερη έκκληση για μέτρα ελέγχου των όπλων, λέγοντας ότι το Κογκρέσο πρέπει να περάσει από τις σταδιακές μεταρρυθμίσεις και θα πρέπει να αρχίσει να αντιμετωπίζει τη βία με όπλα ως ζήτημα δημόσιας υγείας. Ζήτησε να μελετηθεί η ένοπλη βία, να εφαρμοστούν παρεμβάσεις και να ελεγχθεί εάν συμβάλλουν στην πρόληψη της βλάβης.

Αναπαραγωγική φροντίδα μετά το τέλος του Roe v. Wade

Η McGrath τόνισε το γεγονός ότι ήταν μαμά και περιέγραψε πώς μια απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη την έκανε να χάσει τη θέση της διοίκησης στον στρατό. Χαρακτήρισε την ανατροπή του Roe ως μέρος της «ριζοσπαστικής δεξιάς ατζέντας» που απειλεί ιδιαίτερα τις περιθωριοποιημένες κοινότητες και τα δικαιώματα LGBTQ.

Τόσο ο Cook όσο και ο Pfaff ζήτησαν να κωδικοποιηθεί το δικαίωμα στην άμβλωση στον ομοσπονδιακό νόμο, λέγοντας ότι η απόφαση πρέπει να αφεθεί στα άτομα, τις οικογένειές τους και την υγειονομική περίθαλψη παρόχους.

Ο Neumann υιοθέτησε και πάλι μια πιο προοδευτική άποψη, αποκαλώντας τη σωματική αυτονομία ανθρώπινο δικαίωμα και χαρακτηρίζοντας κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τις επιλογές αναπαραγωγικής φροντίδας ως επίθεση.

“Είναι κάτι περισσότερο από το θέμα της φροντίδας των αμβλώσεων. Είναι τα δικαιώματά μας για τα πάντα σχετικά με τον εαυτό μας, την κυριαρχία του σώματός μας και την κυριαρχία των ταυτοτήτων μας. Και για ένα τρίτο μέρος να προσπαθήσει να με κάνει κάτι που δεν είμαι, δηλαδή Το να πει ένας τρίτος σε μια γυναίκα ότι δεν έχει την ευκαιρία να φροντίσει την εγκυμοσύνη όπως θέλει ή να τη διακόψει, αυτό είναι επίθεση», είπε.

Βελτίωση των αλυσίδων εφοδιασμού και αντιμετώπιση του πληθωρισμού

Ως ιδιοκτήτρια μιας μικρής επιχείρησης στο Eau Claire, η Cooke είπε ότι αντιμετώπισε από πρώτο χέρι προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα που σχετίζονται με την πανδημία τα τελευταία δύο χρόνια. Είπε ότι το Κογκρέσο πρέπει να εργαστεί για να καταστήσει τις μεγάλες εταιρείες υπεύθυνες για το πώς η επιδίωξη των κερδών τους έχει οδηγήσει τον πληθωρισμό και έχει βλάψει τους καταναλωτές.

Ο Neumann είπε ότι θα εργαστεί επίσης για να καταστήσει υπεύθυνες τις εταιρείες, ειδικά για το πώς η έγκαιρη παραγγελία για την επιδίωξη του κέρδους άφησε τις αλυσίδες εφοδιασμού απροετοίμαστες όταν ο COVID-19 συγκλόνισε την οικονομία.

Ο McGrath είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εργαστούν σε συνεργασία με άλλες χώρες για να επιδιορθώσουν τις διαταραγμένες αλυσίδες εφοδιασμού και να βελτιώσουν τις υποδομές μεταφορών σε ολόκληρη τη χώρα για να βοηθήσουν τα αγαθά να ταξιδεύουν πιο εύκολα.

Ο Pfaff ζήτησε επίσης βελτιώσεις υποδομής και είπε ότι το Κογκρέσο πρέπει να βοηθήσει στην υποστήριξη της επανεμφάνισης της μεταποίησης, ειδικά στην 3η περιφέρεια και σε ολόκληρη την Upper Midwest. Είπε ότι η υποστήριξη πρωτοβουλιών ανάπτυξης εργατικού δυναμικού θα βοηθήσει την οικονομία να ανακάμψει.

Υποστήριξη για τη δημόσια εκπαίδευση και τη φροντίδα των παιδιών

Ο Neumann, ο οποίος είναι συνταξιούχος παιδίατρος, είπε ότι πιστεύει ότι η υποστήριξη για την εκπαίδευση των παιδιών πρέπει να ξεκινά από τη βρεφική ηλικία, επιτρέποντας στους γονείς να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι μετά τη γέννηση και υποστηρίζοντας την καθολική προσχολική ηλικία. Είπε ότι η πρόσβαση σε ασφαλή και οικονομικά προσιτή παιδική φροντίδα είναι ένα «θέμα δικαιοσύνης».

Ο Cooke, ο McGrath και ο Pfaff ζήτησαν όλοι να βοηθήσουν στη δημιουργία κινήτρων για θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση K-12 μέσω προγραμμάτων όπως η αποζημίωση διδάκτρων και παρέχοντας οικονομική υποστήριξη για την επέκταση της φροντίδας των παιδιών.

Ο Pfaff είπε ότι θα εργαστεί για να διασφαλίσει ότι τα σχολεία έχουν ίση πρόσβαση στη χρηματοδότηση “ανεξάρτητα από τον ταχυδρομικό κώδικα” και για να αντιμετωπίσει το κόστος της φροντίδας των παιδιών τόσο για τις οικογένειες όσο και για τους παρόχους μέσω αλλαγών στον φορολογικό κώδικα.

Ο ΜακΓκραθ κάλεσε το Κογκρέσο να χρηματοδοτήσει πλήρως τον Νόμο για την Εκπαίδευση για τα Άτομα με Αναπηρίες και να κωδικοποιήσει τη φορολογική πίστωση για τα παιδιά. Είπε ότι το κόστος της παιδικής φροντίδας επηρεάζει δυσανάλογα τις περιθωριοποιημένες κοινότητες.

Ο Κουκ εξέφρασε την υποστήριξή του στα συνδικάτα εκπαιδευτικών και περισσότερους πόρους ψυχικής υγείας για μαθητές και σχολικό προσωπικό. Είπε ότι οι λύσεις για τη διαθεσιμότητα παιδικής μέριμνας δεν είναι «ένα μέγεθος για όλους» και ότι η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση θα πρέπει να λειτουργήσει για να στηρίξει τις προσπάθειες που έχουν ήδη ξεκινήσει οι κοινότητες.

.

Leave a Comment