Ο Τιμ Μίχελς έχει τρέξει ως πολιτικός αουτσάιντερ. Για πολλούς, το τι θα έκανε ως κυβερνήτης είναι ένα μυστήριο.

Ο Τιμ Μίχελς δεν ήταν υποψήφιος για το αξίωμα μέχρι πριν από περίπου τρεις μήνες. Σήμερα, μπορεί να κάνει μια εύλογη υπόθεση ότι το επόμενο έτος θα μπορούσε να είναι κυβερνήτης.

Δεν είναι βέβαια δεδομένο, αλλά η ραγδαία άνοδος του εκατομμυριούχου στελέχους κατασκευών στις δημοσκοπήσεις έχει αναδιαμορφώσει την κούρσα. Το έχει κάνει με ένα φθαρμένο γήπεδο πωλήσεων «πολιτικού αουτσάιντερ», μια πολυπόθητη έγκριση από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και πολλά δικά του χρήματα.

Ο Michels και τα αδέρφια του είναι ιδιοκτήτες της Michels Corporation, μιας εταιρείας Brownsville που ξεκίνησε από τον πατέρα τους και η οποία λέει ότι ο Michels απασχολεί τώρα περισσότερους από 8.000 ανθρώπους. Είπε στους ψηφοφόρους σε συγκέντρωση του Eau Claire αυτόν τον μήνα ότι δεν είναι υποψήφιος για το αξίωμα γιατί πρέπει.

«Δεν ψάχνω για πολιτική καριέρα», είπε ο Μίχελς. “Είμαι 59 ετών. Το κάνω για να υπηρετήσω. Ο Πρόεδρος Τραμπ δεν χρειάστηκε να είναι υποψήφιος για πρόεδρος, αλλά ήθελε να στραγγίξει τον βάλτο. Δεν χρειάζεται να διεκδικήσω κυβερνήτης, αλλά θα φύγω γυρίστε τη Μάντισον ανάποδα».

Ο Μίχελς δεν κερδίζει τα προς το ζην από την πολιτική, αλλά δεν είναι πολιτικός νεοφερμένος. Έτρεξε για πρώτη φορά για το αξίωμα το 1998, χάνοντας προκριματικά των Ρεπουμπλικανών για την πολιτειακή Γερουσία έως τώρα—ο βουλευτής των ΗΠΑ. Σκοτ Φιτζέραλντ. Το 2004, ο Μίχελς έθεσε υποψηφιότητα για τη Γερουσία των ΗΠΑ, κερδίζοντας τις προκριματικές εκλογές του GOP αλλά έχασε τις γενικές εκλογές από τον πρώην Δημοκρατικό γερουσιαστή. Russ Feingold.

Στα χρόνια που πέρασαν, ο Michels παρέμεινε σημαντικός δωρητής του GOP. Έκανε δωρεές σε μια μακρά λίστα υποψηφίων που περιλαμβάνει τη Rebecca Kleefisch, τώρα την κορυφαία αντίπαλό του στο GOP, και πρώην κυβερνήτη. Scott Walker, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της.

Ο Michels έχει χτίσει την οικογενειακή του επιχείρηση σε κατασκευαστικό γίγαντα σε μια πολιτεία όπου ένας αυξανόμενος αριθμός Ρεπουμπλικανών έχει εξετάσει εξονυχιστικά την υποστήριξη της πολιτειακής κυβέρνησης στη βιομηχανία οδοποιίας και τον ρόλο του Michels σε αυτήν. Απασχολεί εργάτες σε συνδικάτα σε μια πολιτεία όπου ο Γουόκερ έκανε εθνικό όνομα πολεμώντας την οργανωμένη εργασία.

Και ενώ ο Μίχελς έχει παρουσιάσει μερικά από αυτά που θα έδινε προτεραιότητα εάν εκλεγεί, παραμένουν μεγάλα ερωτήματα σχετικά με το πώς θα κυβερνούσε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να επιτρέψει στους υποστηρικτές του να δουν σε αυτόν ό,τι προτιμούν: έναν συντηρητικό που υποστηρίζει τον Τραμπ, έναν ρεαλιστή επιχειρηματία ή κάτι εντελώς άλλο.

«Δεν ξέρουμε πραγματικά τι θα πάρουμε από μια κυβερνήτη Michaels», δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας του Πανεπιστημίου του Wisconsin-La Crosse Anthony Chergosky. «Αλλά αυτή η ασάφεια μπορεί πραγματικά να είναι προς όφελός του».

Η αυτοχρηματοδοτούμενη εκστρατεία, η υποστήριξη του Τραμπ τροφοδοτούν την άνοδο του Μίχελς

Δεν υπάρχει τίποτα νέο σχετικά με την προσέγγιση του “πολιτικού αουτσάιντερ” του Michels, αλλά υπάρχει λόγος που οι υποψήφιοι κάνουν γήπεδα σαν αυτό. Στον σωστό εκλογικό κύκλο, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, μπορεί να λειτουργήσει.

«Δεν είναι πολιτικός ως συνήθως», είπε ο υποστηρικτής του Michels, Kim Schimdt από το Mondovi, ο οποίος ήταν στο πλήθος για την ομιλία του στο Eau Claire. “Έχω βαρεθεί τους μακροχρόνιους πολιτικούς. Νομίζω ότι όλοι είναι”.

Αλλά ένα τέτοιο μήνυμα φτάνει τόσο μακριά στην πολιτική. Όταν ο Μίχελς έθεσε υποψηφιότητα για τη Γερουσία των ΗΠΑ, παρουσιάστηκε ως κάθε άνθρωπος υποψήφιος και βετεράνος του στρατού, δίνοντας έμφαση στα 12 χρόνια υπηρεσίας του στον αμερικανικό στρατό και ζωγραφίζοντας τον Φέινγκολντ ως πολιτικό σταδιοδρομίας. Ο Μίχελς έχασε τον αγώνα με 11 ποσοστιαίες μονάδες.

Ακόμη και φέτος, ο Michels δεν ήταν ο πρώτος υποψήφιος που χτύπησε το τύμπανο του αουτσάιντερ. Ο Ρεπουμπλικανός Kevin Nicholson ξεκίνησε τη δική του εκστρατεία τον Ιανουάριο με ένα σχεδόν το ίδιο μήνυμα. Ποτέ δεν επικράτησε και ο Nicholson ήταν εκτός αγώνα στις αρχές Ιουλίου.

Όμως, ο Μίχελς έχει μερικά άλλα πράγματα που του κάνουν φέτος που του έχουν δώσει ένα τράνταγμα στην καμπάνια του.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο πλεονέκτημα στην πολιτική του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος από την υποστήριξη του Ντόναλντ Τραμπ», είπε ο Τσεργκόσκι.

Άλλοι υποψήφιοι είχαν λαχταρήσει την υποστήριξη του Τραμπ. Ο Kleefisch και ο Nicholson επισκέφτηκαν και οι δύο το σπίτι του στη Φλόριντα για να κάνουν προσωπικές εκκλήσεις. Ο Τραμπ δεν ανακοίνωσε ποτέ δημόσια γιατί δεν τους υποστήριξε, αλλά το Milwaukee Journal-Sentinel ανέφερε πρόσφατα ότι στον Τραμπ δεν του άρεσε αυτό που είδε στις ροές των υποψηφίων στο Twitter. Κάποτε η Kleefisch δημοσίευσε μια φωτογραφία της κόρης της να επιστρέφει στο σπίτι με τον γιο του δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Brian Hagedorn, τον συντηρητικό swing δικαστή που αποφάνθηκε μαζί με τους φιλελεύθερους του δικαστηρίου κατά της εκλογικής αγωγής του Τραμπ το 2020. Η Nicholson φέρεται ότι κάποτε έκανε like ή retweet σε ένα tweet του Charlie Sykes , ο επί μακρόν συντηρητικός παρουσιαστής του ραδιοφώνου του Μιλγουόκι που έκτοτε έχτισε μια καριέρα στα εθνικά μέσα ενημέρωσης επικρίνοντας τον Τραμπ.

Κάποιοι υπέθεσαν ότι ο πρώην πρόεδρος θα μπορούσε ακόμη και να δώσει το νεύμα στον πολιτειακό βουλευτή. Ο Timothy Ramthun, ο μακρινός υποψήφιος για κυβερνήτης που έκανε όνομα πιέζοντας να ανατρέψει τη νίκη του Joe Biden στο Wisconsin, κάτι που είναι νομικά αδύνατο.

Ο Μίχελς επισκέφθηκε επίσης τον Τραμπ για να κάνει μια προσωπική έκκληση. Είπε ότι οι δυο τους μίλησαν για περισσότερο από μία ώρα, με μεγάλο μέρος της συζήτησης να κυριαρχείται από το αμοιβαίο ενδιαφέρον τους για την κατασκευή.

Κρίνοντας από το αποτέλεσμα, οι δύο συνδέθηκαν. Τον Ιούνιο, ο Τραμπ ανακοίνωσε σε γραπτή δήλωση ότι ο Μίχελς είχε κερδίσει την υποστήριξή του.

«Ο Τιμ Μίχελς έχει την πλήρη και πλήρη υποστήριξή μου», ανέφερε ο Τραμπ σε γραπτή δήλωση ανακοινώνοντας την απόφασή του.

Πέρα από τον παράγοντα Τραμπ, ο Μίχελς έχει κάτι άλλο για αυτόν φέτος που λίγοι υποψήφιοι μπορούν να ταιριάξουν: προσωπικός πλούτος και προθυμία να τον ξοδέψει.

Στις 22 Απριλίου, την ημέρα που ο Μίχελς δήλωσε επίσημα την υποψηφιότητά του, έδωσε στην εκστρατεία του 1,2 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι τις 30 Ιουνίου, ο Michels είχε συνεισφέρει σχεδόν 8 εκατομμύρια δολάρια στην κούρσα του, ξεπερνώντας τις δαπάνες των ανταγωνιστών του και καλύπτοντας τα τηλεοπτικά κύματα.

«Έχει σημαντικό προσωπικό πλούτο», είπε ο Τσεργκόσκι. «Και ήταν πρόθυμος να το χρησιμοποιήσει σε μια πραγματική επίδειξη δύναμης».

Walker, Kleefisch επιτίθενται στο ρεκόρ του Michels

Υπήρχαν σημάδια σχεδόν αμέσως ότι η προσέγγιση του Michels λειτουργούσε.

Μια δημοσκόπηση της Marquette του Ιουνίου τον έδειξε ουσιαστικά ισοπαλία με τον Kleefisch. Αργότερα τον ίδιο μήνα, παρέλειψε μια συζήτηση για το GOP, μια προσεκτική προσέγγιση που μερικές φορές ακολουθούσαν οι πρωτοπόροι.

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό από όλα ήταν το πώς η εκστρατεία Kleefisch προσάρμοσε τη στρατηγική της. Ο Κλέφις άρχισε να επιτίθεται στον Μίχελς, με μεγάλη ασίστ του Γουόκερ.

Ο Walker, ο Ρεπουμπλικανός σημαιοφόρος στο Ουισκόνσιν για οκτώ χρόνια, έχει κλίνει σε αυτό. Έκοψε μια διαφήμιση για τον Kleefisch που επιτίθεται στον Michels επειδή αγωνίστηκε για το «δικαίωμα στην εργασία», στο Ουισκόνσιν, τον νόμο που υπέγραψε ο Walker το 2015 που απαγορεύει τις υποχρεωτικές συνδικαλιστικές εισφορές σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Η Michels Corporation ήταν μέλος του Wisconsin Contractors Coalition, μιας ομάδας που οργάνωσε το 2014 για να καταπολεμήσει την πρόταση.

Εγγραφείτε για καθημερινά νέα!

Μείνετε ενημερωμένοι με το ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του WPR.

“Δεν τον επικρίνω. Απλώς επισημαίνω τα γεγονότα για την επιχείρησή του”, δήλωσε ο Walker στο Wisconsin Public Radio. «Αν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα ως επιτυχημένος επιχειρηματίας, τότε νομίζω ότι ο μέσος ψηφοφόρος πιστεύει ότι πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη για τις θέσεις που παίρνει η επιχείρησή σου».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Γουόκερ ήταν αυτός που ανέδειξε — χωρίς προτροπή — άλλη μια πιθανή αδυναμία της εκστρατείας του Μίχελς: την απόφασή του να ζήσει με μερική απασχόληση στο Μανχάταν και το Κονέκτικατ, όπου τα παιδιά του πήγαιναν σχολείο.

«Δίκαια ή όχι, οι Δημοκρατικοί – αν ο Τιμ Μάικλς ήταν ο υποψήφιος – θα τον κυνηγούσαν και θα αναρωτιόντουσαν πώς μπορεί να κάνει απόψεις σχετικά με την εκπαίδευση στο Ουισκόνσιν όταν τα παιδιά του δεν πήγαιναν σχολείο εδώ», είπε ο Γουόκερ.

«Για να είμαι σαφής, δεν του επιτίθεμαι για αυτό», πρόσθεσε ο Walker. «Απλώς κάνω μια παρατήρηση».

Ο συντηρητικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Wisconsin Right Now ανέφερε για τα σπίτια της ανατολικής ακτής λίγο αφότου ο Μίχελς μπήκε στην κούρσα για τον κυβερνήτη. Η έκθεση σημείωσε ότι ο Michels πούλησε το πρώτο του σπίτι στο Κονέκτικατ, αγοράζοντας ένα νέο κοντά το 2020 για 17 εκατομμύρια δολάρια. Η οικογένεια Michels διατηρεί μια κατοικία στο Χάρτλαντ του Ουισκόνσιν.

Όταν ο Michels ρωτήθηκε για την έκθεση από το WISN-AM, είπε ότι άρχισε να περνά χρόνο στην ανατολική ακτή αφού η Michels Corporation έλαβε προσφορά για ένα τεράστιο έργο σήραγγας στο Μανχάταν.

Ενώ τα παιδιά του πήγαιναν σχολείο εκεί, η κόρη του Michels εμφάνισε μια σπάνια μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο. Η οικογένεια παρέμεινε στην ανατολική ακτή ενώ εκείνη υποβλήθηκε σε θεραπεία, στη συνέχεια έμεινε εκεί καθώς ο γιος του Michels ασχολήθηκε με την ανταγωνιστική ιστιοπλοΐα.

«Η ζωή φέρνει περιστάσεις και εσύ απλά κυλάς μαζί τους», είπε ο Michels. “Κάναμε το σωστό για την οικογένειά μας. Έκανα το σωστό για την εταιρεία. Αλλά πάντα ήμουν κάτοικος του Ουισκόνσιν.”

Ο Μίχελς παραδέχτηκε ότι το 2015, κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του έργου της σήραγγας, πέρασε περισσότερες μέρες στην ανατολική ακτή από ό,τι στο Ουισκόνσιν.

«Υπήρξε εκείνος ο ένας χρόνος που έφτασα, τον ονομάζω «μπλεμένο», στη Νέα Υόρκη επειδή πέρασα πάρα πολλές μέρες εκεί έξω», είπε ο Michels. “Πρέπει να πας εκεί που είναι η δράση. Έκανα το σωστό”.

Ο Γουόκερ έχει επίσης επιτεθεί στον Μίχελς για τους δεσμούς του με την Ένωση Κατασκευαστών Μεταφορών του Ουισκόνσιν και την Ένωση Ανάπτυξης Μεταφορών, ομάδες που πίεσαν για αύξηση του φόρου φυσικού αερίου που ο Γουόκερ αντιτάχθηκε. Ο Walker ισχυρίζεται ότι το λόμπι κατασκευής δρόμων ήταν ενεργό στη στρατολόγηση του Michels.

«Πιστεύω ότι υπάρχει μια ομάδα λομπίστες και οργανώσεων στο Μάντισον που… ήταν αναστατωμένοι μαζί μου, αναστατώθηκαν μαζί της, ήταν αναστατωμένοι μαζί μας που δεν ήμασταν πρόθυμοι να αυξήσουμε τον φόρο φυσικού αερίου», είπε ο Walker.

Ερωτήματα παραμένουν σχετικά με το ρεκόρ, την ατζέντα του Μίχελς

Ο Μίχελς αμφισβητεί τις επιθέσεις και σε αντάλλαγμα έχει χτυπήσει τον Γουόκερ και τον Κλέφις.

«Πρόκειται για μια πολιτική δυσφήμιση», είπε ο Μίχελς στους δημοσιογράφους νωρίτερα αυτό το μήνα στο Οκόντο. «Πρόκειται για πολιτικά σκουπίδια που γίνονται από απελπισμένους υποψήφιους, πολιτικούς καριέρας που βρίσκονται πίσω».

Σε αυτά τα θέματα, ο Μίχελς απάντησε επίσης ενημερώνοντας το κοινό σε ποια θέση βρίσκεται τώρα.

«Είμαι υπέρ του «δικαιώματος στη δουλειά»», είπε ο Μίχελς. «Και δεν είμαι υπέρ της αύξησης του φόρου αερίου».

Τα φώτα της δημοσιότητας της καμπάνιας ώθησαν τον Michels να λάβει θέση και σε ορισμένα άλλα ζητήματα. Για παράδειγμα, στις αρχές Ιουλίου, η εκστρατεία του δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε από το Journal-Sentinel εάν θα απαγόρευε τα επείγοντα αντισυλληπτικά, γνωστά ως Plan B. Στα μέσα του μήνα, είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν θα τα απαγορεύσει.

«Είμαι κατά της αποβολής», είπε ο Michels. «Δεν είμαι κατά της αντισύλληψης».

Ο Μίχελς έχει επίσης τεθεί υπό έλεγχο για το πώς θα χειριζόταν την επιχείρηση της οικογένειάς του, η οποία έχει συναλλαγές αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων με το κράτος. είπε ο Μίχελς θα αποχωριζόταν της εταιρείας εάν εκλεγεί, αλλά είπε επίσης ότι ελπίζει η εταιρεία να συνεχίσει να αναζητά κρατική εργασία.

Η ομιλία του Michels απαριθμεί τρεις προτεραιότητες ως κυβερνήτη. Λέει στους ψηφοφόρους ότι είναι υπέρ της «εκλογικής ακεραιότητας», αναφερόμενος σε ένα πακέτο αλλαγών που περιλαμβάνει την εξάλειψη της Εκλογικής Επιτροπής του Ουισκόνσιν. Είπε ότι θέλει επίσης να μειώσει την εγκληματικότητα και να μεταρρυθμίσει την εκπαίδευση.

Σε άλλα θέματα, ο Μίχελς κράτησε τις επιλογές του ανοιχτές.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συζήτησης, ρωτήθηκε εάν το σχέδιό του να προσφέρει κίνητρα σε μαθητές για τεχνική κατάρτιση θα επεκταθεί και στους μαθητές του DACA, αναφερόμενος στο πρόγραμμα Deferred Action for Childhood Arrivals για νέους που μεταφέρθηκαν παράνομα στις ΗΠΑ από τους γονείς τους.

«Ξέρεις, θέλω να κοιτάξω τις λεπτομέρειες για τα πάντα πριν συμφωνήσω σε οτιδήποτε», είπε ο Μίχελς.

Ακόμη και οι επιδοκιμασίες που έχει πάρει ο Michels φαίνονται ανοιχτές σε διαφορετικές ερμηνείες. Πρόσφατα επικυρώθηκε από τον Tommy Thompson, τον μακροβιότερο κυβερνήτη στην ιστορία του Ουισκόνσιν και έναν Ρεπουμπλικανό που ήταν γνωστός για την προθυμία του να συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς.

Έπειτα, υπάρχει ο Τραμπ, ο οποίος ανέβασε τη μαχητική πολιτική σε ένα νέο επίπεδο. Ο πρώην πρόεδρος θα επιστρέψει στο Ουισκόνσιν για να εκστρατεύσει για τον Μίχελς το Σαββατοκύριακο πριν από τον Αύγουστο της πολιτείας. 9 πρωτοβάθμιο.

Σε συνέντευξή του τον Ιούνιο στο WPR, ο Μίχελς δεν θα έλεγε αν θα πιστοποιούσε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του Ουισκόνσιν το 2024, μια σε μεγάλο βαθμό εθιμοτυπική ευθύνη του κυβερνήτη που ιστορικά αντιμετωπίζεται ως εκ των υστέρων. Η έκκληση στους κυβερνήτες του GOP να αρνηθούν να πιστοποιήσουν τον νικητή της λαϊκής ψήφου στις πολιτείες που έχασε ήταν μέρος της στρατηγικής του Τραμπ να προσπαθήσει να ανατρέψει τις εκλογές του 2020.

«Είμαι επιχειρηματίας», είπε ο Μίχελς. «Δεν ανυπομονώ έτσι σε μια κρυστάλλινη σφαίρα και λέω, υποθετικά, «Να τι θα κάνω αν συμβεί αυτό ή εκείνο». Είμαι τύπος που το ξέρω όταν το βλέπω».

Το WPR προβάλλει υποψηφίους για κυβερνήτη και Γερουσία των ΗΠΑ ενόψει του Αυγούστου. 9 προκριματικές εκλογές. Αυτή την εβδομάδα, διαβάστε τα προφίλ των υποψηφίων κυβερνήτη Rebecca Kleefisch, Tim Michels και Tim Ramthun. Την επόμενη εβδομάδα, μια σειρά προφίλ θα επικεντρωθεί στους Δημοκρατικούς που διεκδικούν τη Γερουσία.

Σημείωση του συντάκτη: Ο Rich Kremer του WPR και η Angela Major συνέβαλαν στην αναφορά σε αυτήν την ιστορία.

.

Leave a Comment