Ο σερίφης της κομητείας Dane κλείνει μέρος της φυλακής εν μέσω χρόνιων ελλείψεων προσωπικού και ανησυχιών για την ασφάλεια

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Dane άρχισε να κλείνει μέρος των φυλακών του στο Μάντισον την Τρίτη – εν μέσω σοβαρής έλλειψης προσωπικού και ανησυχιών για την ασφάλεια των κατοίκων.

Ο σερίφης Kalvin Barrett ανακοίνωσε ότι το τμήμα θα κλείσει το ανατολικό τμήμα του 7ου ορόφου του City-County Building στο Madison. Είναι το παλαιότερο τμήμα των σωφρονιστικών εγκαταστάσεων της κομητείας, που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950.

“Η έλλειψη ασφαλούς και ανθρώπινου χώρου στις φυλακές, μαζί με τις συνεχιζόμενες ελλείψεις προσωπικού, μας οδήγησαν στη δύσκολη απόφαση να τοποθετήσουμε ορισμένους από τους κατοίκους των φυλακών μας σε άλλες κομητείες. Θα συνεχίσω να υποστηρίζω την κατασκευή μιας εγκατάστασης στην κομητεία Dane. τις αξίες της κοινότητάς μας», δήλωσε ο Μπάρετ σε δελτίο τύπου.

Πριν από σχεδόν έξι χρόνια, μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κομητεία “δεν θα έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο παράτασης της ζωής” της φυλακής λόγω ανησυχιών για την υγεία και την ασφάλεια. Ο νομός εργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια για την κατασκευή μιας νέας φυλακής, αλλά έχει σημειώσει μικρή πρόοδο.

Η Elise Schaffer, υπάλληλος δημόσιας πληροφόρησης για το γραφείο του σερίφη της κομητείας Dane, είπε ότι περίπου 65 άνδρες και γυναίκες που θεωρούνται μέτριοι και μέγιστοι κίνδυνοι για την ασφάλεια θα μεταφερθούν σε φυλακές στις κομητείες Rock, Iowa και Oneida.

Είπε ότι το επηρεαζόμενο τμήμα της φυλακής δεν έχει ανακαινιστεί όπως άλλες περιοχές και το παλαιότερο στυλ των θυρών του κελιού το καθιστά επισφαλές τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους βουλευτές

«Αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού αυτή τη στιγμή είναι απλώς μια τέλεια καταιγίδα», είπε. «Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για τον σερίφη να πάρει, αλλά σε αυτό το σημείο, νιώσαμε ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή».

Ο Σάφερ είπε ότι το τμήμα έχει επί του παρόντος 40 κενές θέσεις αναπληρωτών από τις 473 θέσεις ορκωτών αξιωματικών του τμήματος. Η έλλειψη προκάλεσε το τμήμα να τεθεί σε «κατάσταση συναγερμού» την περασμένη εβδομάδα, απαιτώντας από αρκετούς αναπληρωτές να είναι σε ετοιμότητα τις ρεπό τους για να συμπληρώσουν το πρόγραμμα.

Είπε ότι είναι όλο και πιο δύσκολο να βρεθούν νέοι αναπληρωτές και το τμήμα δοκιμάζει νέες στρατηγικές για προσλήψεις, όπως η προσφορά «πλευρικών ευκαιριών προσλήψεων» που επιτρέπουν στους νέους να αναγνωρίζουν τα έτη υπηρεσίας τους σε άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου στις αμοιβές τους.

“Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή είναι μια πολύ ανταγωνιστική αγορά. Ξέρετε, δεν είμαστε η μόνη υπηρεσία επιβολής του νόμου που βρίσκεται σε αυτή τη θέση”, είπε ο Schaffer.

Εγγραφείτε για καθημερινά νέα!

Μείνετε ενημερωμένοι με το ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του WPR.

Το Υπουργείο Σωφρονιστικών Σωμάτων αναγκάστηκε επίσης να κλείσει τις εγκαταστάσεις λόγω ελλείψεων προσωπικού τα τελευταία χρόνια. Ακόμη και με τις πρόσφατες αυξήσεις στους μισθούς, τα στοιχεία του 2021 έδειξαν ότι περίπου το 15 τοις εκατό των θέσεων του υπαλλήλου διορθώσεων ήταν απλήρωτες στις φυλακές του Ουισκόνσιν.

Ο Schaffer είπε ότι οι κομητείες Rock, Iowa και Oneida ήταν οι πιο κοντινές φυλακές που είχαν χώρο και ήταν πρόθυμες να πάρουν τους κατοίκους της κομητείας Dane.

«Σίγουρα το καταλαβαίνουμε και συμπονάμε τους ανθρώπους που θα οδηγηθούν τώρα σε ένα μέρος όπου οι οικογένειές τους μπορεί να μην μπορούν να έρθουν να τους επισκεφτούν εύκολα», είπε. “Θέλουμε να κρατήσουμε τους ανθρώπους κοντά στα συστήματα υποστήριξής τους. Θέλουμε να μπορούμε να κρατάμε άτομα που μπορεί να είναι σε, ξέρετε, όπως μια κυκλοφορία εργασίας ή κάτι παρόμοιο διαθέσιμο για να το κάνουν αυτό. Αλλά, δυστυχώς, δεν ισχύει αυτή η κατάσταση τώρα αμέσως.”

Είπε ότι σχεδιάζουν να παρέχουν στους κατοίκους περισσότερες επισκέψεις βίντεο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για να βοηθήσουν στην αντιστάθμιση τυχόν μείωσης της προσωπικής επίσκεψης.

Το γραφείο του σερίφη θα πληρώνει 3.500 δολάρια την ημέρα, ή περίπου 50 έως 60 δολάρια ανά άτομο την ημέρα, για να στεγάσει άτομα εκτός της κομητείας.

Ο Jerome Dillard είναι διευθυντής της ομάδας Ex-Incarcerated People Organizing ή EXPO που εδρεύει στο Μάντισον. Είπε ότι είναι χαρούμενος που ακούει ότι η εγκατάσταση κλείνει και συμφωνεί ότι υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες για την ασφάλεια. Είπε ότι οι ξεπερασμένες πόρτες αποτελούν κίνδυνο πυρκαγιάς και οι εγκαταστάσεις δεν είναι καλό περιβάλλον για άτομα που παλεύουν με προκλήσεις ψυχικής υγείας.

Αλλά ο Ντίλαρντ είπε ότι η αποστολή ανθρώπων έξω από την κομητεία απλώς κλωτσάει το πρόβλημα.

“Προσωπικά πιστεύω ότι μπορούμε να μειώσουμε αυτόν τον πληθυσμό. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κάθονται σε αυτή τη φυλακή, πολλές υποθέσεις δεν έχουν κατηγορηθεί για τίποτα”, είπε.

Ο Ντίλαρντ είπε ότι η στέγαση ανθρώπων εκτός της κομητείας είναι επίσης δαπανηρή. Ανησυχεί ότι μόλις η υπηρεσία αρχίσει να στέλνει ανθρώπους σε άλλες κομητείες, θα γίνει ο κανόνας.

“Τους απομακρύνει από τις οικογένειές τους. Τους απομακρύνει από τα δίκτυα υποστήριξής τους και το να μπορούν να τους επισκέπτονται άνθρωποι. Μόλις άνοιξαν επισκέψεις πίσω”, είπε.

Είπε ότι οι επισκέψεις βίντεο θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να παραμείνουν συνδεδεμένοι, αλλά δεν αποτελούν τέλεια υποκατάσταση για να δουν ένα αγαπημένο πρόσωπο από κοντά.

.

Leave a Comment