Οι φορολογούμενοι του Ουισκόνσιν θα πληρώσουν αμοιβές δικηγόρου για αγωγή για τα αρχεία αναθεώρησης εκλογών

Οι κάτοικοι του Ουισκόνσιν θα πληρώσουν περίπου 98.000 δολάρια σε νομικές αμοιβές σε μια αγωγή που διαπίστωσε ότι ο Robin Vos και ο Michael Gableman παραβίασαν τους νόμους περί ανοιχτών αρχείων κατά τη διεξαγωγή αναθεώρησης των εκλογών του 2020.

Τα τέλη θα πάνε στη φιλελεύθερη επιτηρητή American Oversight, η οποία κατέθεσε πολλαπλές αγωγές κατά τον περασμένο χρόνο κατά του Προέδρου της Συνέλευσης της Πολιτείας Vos, του R-Rochester, του πρώην δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ουισκόνσιν Gableman και της Πολιτειακής Συνέλευσης που αναζητούν αρχεία που συνδέονται με την εξέταση του Γραφείου Ειδικού Συμβούλου. προεδρικές εκλογές που έγιναν πριν από δύο χρόνια.

Ο Vos και ο Gableman βρέθηκαν να περιφρονούν το δικαστήριο επειδή αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τον νόμο περί ανοιχτών αρχείων της πολιτείας.

Η δικαστής του δικαστηρίου της κομητείας Dane, Valerie Bailey-Rihn, χαρακτήρισε τη δικαστική διαμάχη που διήρκεσε ένα χρόνο «μια μακρά και επίπονη διαδικασία».

«Έχουμε ανακαλύψει απολύτως από αυτή την υπόθεση, τουλάχιστον την περίπτωσή μου, ότι δεν υπήρχε απολύτως κανένα στοιχείο για εκλογική νοθεία», είπε η Bailey-Rihn. «Διαπιστώσαμε επίσης ότι προφανώς η Συνέλευση και ορισμένοι από τους ηγέτες του λαού του κράτους πιστεύουν ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση να συμμορφωθούν με τον νόμο για τα ανοιχτά αρχεία».

Ένας εκπρόσωπος της American Oversight είπε στο Wisconsin Public Radio ότι ζήτησαν 98.262,94 $ σε νομικές αμοιβές, αλλά το επίσημο σύνολο δεν θα γίνει γνωστό έως ότου η Bailey-Rihn υπογράψει μια δικαστική απόφαση.

Πριν από την απόφαση του Bailey-Rihn, ο δικηγόρος του Vos, Ron Stadler, είπε ότι τα δικαστήρια στο Οχάιο και το Ιλινόις διαπίστωσαν ότι οι μη κερδοσκοπικές εταιρείες δεν μπορούν να ανακτήσουν τις αμοιβές δικηγόρου σύμφωνα με τους νόμους αυτών των πολιτειών.

“Αυτά τα δικαστήρια έχουν επισημάνει μια επιδίκαση τελών στην πραγματικότητα ως ανταμοιβή του μη κερδοσκοπικού οργανισμού”, είπε ο Stadler. «Θα ενθάρρυνε τους μισθωτούς που εργάζονται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό να συμμετάσχουν στη δημιουργία αμοιβών για λογαριασμό του οργανισμού, κάτι που φαινομενικά είναι κάπως ασυνεπές με το να είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία».

Η δικηγόρος Christa Westerberg, η οποία εκπροσωπεί την American Oversight, απάντησε λέγοντας ότι “δεν γνωρίζει καμία δευτεροβάθμια αρχή του Ουισκόνσιν που προσβλέπει στο Οχάιο και το Ιλινόις για λόγους πολιτικής που ερμηνεύουν τη νομοθεσία μας για τα ανοιχτά αρχεία”.

Εγγραφείτε για καθημερινά νέα!

Μείνετε ενημερωμένοι με το ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του WPR.

Η ομάδα παρακολούθησης ζητούσε επίσης τιμωρητικές αποζημιώσεις από τον Vos, αλλά ο Bailey-Rihn αποφάσισε να μην το κάνει.

“Ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν επιδικάζω τιμωρητικές αποζημιώσεις είναι είτε οι υπεύθυνοι για αυτό το θέμα αγνοούσαν τόσο θλιβερά τις απαιτήσεις του νόμου για τα ανοιχτά αρχεία ή το επικροτούν ανεπιφύλακτα”, είπε η Bailey-Rihn. «Δεν ξέρω — με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχω μια υποψία ότι μπορεί να είναι συνδυασμός και των δύο».

Ο κύριος λόγος, είπε η Bailey-Rihn, είναι ότι το κρατικό καταστατικό για τις τιμωρητικές αποζημιώσεις αποσκοπεί στην τιμωρία “των αδικημάτων από το άτομο που κάνει το αδίκημα”. Είπε επίσης ότι είναι επίσης πιθανό ο Vos να ασκήσει έφεση κατά της τιμωρητικής απόφασης για αποζημίωση, η οποία θα συνεχίσει να αποσύρει την υπόθεση.

«Και νομίζω ότι οι κάτοικοι της πολιτείας του Ουισκόνσιν έχουν τιμωρηθεί αρκετά για αυτή την υπόθεση», είπε ο Bailey Rihn.

Ο Vos προσέλαβε τον Gableman πέρυσι για να ερευνήσει τις εκλογές του 2020 με κόστος 676.000 $ μετά από επανειλημμένες ψευδείς ισχυρισμούς του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι του έκλεψαν τις εκλογές στο Ουισκόνσιν και σε άλλες πολιτείες πεδίου μάχης.

Ένας πανελλαδικός καμβάς, μια μερική εκ νέου καταμέτρηση και πολλά πολιτειακά και ομοσπονδιακά δικαστήρια επιβεβαίωσαν ότι έχασε τις εκλογές και μια αναθεώρηση από το ακομμάτιστο Γραφείο Νομοθετικού Ελέγχου δεν βρήκε στοιχεία για εκτεταμένη απάτη.

Ο Bailey-Rihn άρει το πόρισμα περιφρόνησης εναντίον του Vos τον Ιούνιο, αφού ο Gableman κατέθεσε πότε και πώς κατέστρεψε αρχεία από την εκλογική του αξιολόγηση. Κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης, ο Gableman είπε ότι αφού προσλήφθηκε από τον ομιλητή, έπρεπε να ενημερωθεί σχετικά με το «πώς λειτουργεί η διαδικασία της ψηφοφορίας» κάνοντας έρευνα στο Διαδίκτυο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Βερολίνου. Παρακολούθησε επίσης ένα συμπόσιο που οργανώθηκε από τον αρνητή των εκλογών και ιδρυτή του My Pillow Mike Lindell. Ο Gableman είπε ότι ήταν απογοητευμένος από την έλλειψη ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων που παρουσιάστηκαν στο συμπόσιο σχετικά με μια συνωμοσία εκλογικής μηχανής. Ο πρώην δικαστής τιμολόγησε επίσης τους φορολογούμενους για ένα ταξίδι σε έναν απαξιωμένο εκλογικό έλεγχο στην Αριζόνα από έναν οργανισμό Cyber ​​​​Ninja, ο οποίος τελικά επιβεβαίωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε αυτή την πολιτεία το 2020. Ο Gableman κέρδιζε 11.000 δολάρια το μήνα εκείνη την εποχή.

Ο Gableman βρέθηκε επίσης σε περιφρόνηση του δικαστηρίου σε μια άλλη υπόθεση που σχετίζεται με την εκλογική αναθεώρηση. Σε εκείνη την περίπτωση, ο δικαστής του δικαστηρίου της κομητείας Dane, Frank Remington διέταξε πρόστιμα 2.000 $ την ημέρα έως ότου ο Gableman συμμορφωθεί με τις εντολές για την παραγωγή αρχείων από την εκλογική αναθεώρηση.

Το Γραφείο του Ειδικού Εισαγγελέα με επικεφαλής τον Gableman εκπόνησε μια έκθεση τον Μάρτιο που πρότεινε στους νομοθέτες της πολιτείας να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επικυρώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα του 2020. Ο Βος απέρριψε την πρόταση, λέγοντας ότι το σύνταγμα του κράτους δεν του επιτρέπει να το κάνει αυτό.

.

Leave a Comment