Οι υποψήφιοι κρατικοί ταμίας διεκδικούν τον σχεδόν αποκλεισμένο ρόλο

Το 2018, ένα αποτυχημένο μέτρο ψηφοφορίας προσπάθησε να εξαλείψει τη θέση του κρατικού ταμία. Αλλά φέτος, έξι υποψήφιοι για τη βεβαίωση έδρας ο ρόλος είναι απαραίτητος.

Τις τελευταίες δεκαετίες, οι κυβερνήτες και οι νομοθέτες των πολιτειών έχουν αφαιρέσει περισσότερα από τα επίσημα καθήκοντα του γραφείου. Η κύρια δουλειά του νικητή υποψηφίου θα είναι να συμμετέχει στο Συμβούλιο Επιτρόπων Δημοσίων Κτημάτων (BCPL), το οποίο διαχειρίζεται ένα καταπιστευματικό ταμείο αξίας άνω των 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 77.000 στρέμματα κρατικής γης. Το συμβούλιο επενδύει κυρίως σε δημόσια σχολεία, βιβλιοθήκες και έργα υποδομής.

Οι προηγούμενοι υποψήφιοι χρησιμοποίησαν τη δουλειά ως πολιτικό σκαλοπάτι. Η σημερινή Ταμίας Sarah Godlewski ήταν υποψήφιος για τη Γερουσία των ΗΠΑ μέχρι την Παρασκευή και ο πρώην Ταμίας Matt Adamczyk έκανε μια αποτυχημένη υποψηφιότητα για τη Συνέλευση της Πολιτείας το 2018.

Φέτος, τρεις Δημοκρατικοί, δύο Ρεπουμπλικάνοι και ένας υποψήφιος του Συνταγματικού Κόμματος διεκδικούν να αναλάβουν το αξίωμα, το οποίο έχει μόνο έναν υπάλληλο πλήρους απασχόλησης.

Δημοκρατικοί

Τζίλιαν Μπατίνο

Η Gillian Battino, ακτινολόγος απεικόνισης μαστού που ζει στο Wausau, είπε ότι είναι υποψήφιος για ταμίας για να επεκτείνει το γραφείο και να ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη στην πολιτική.

«Οι γιατροί είναι μερικοί από τους πιο αξιόπιστους Αμερικανούς επαγγελματίες και αυτή η εμπιστοσύνη εκτείνεται πέρα ​​από το πεδίο της εξειδίκευσής τους», είπε. «Επειδή οι γιατροί είναι επιφορτισμένοι να λένε σκληρές αλήθειες και επειδή έχουν μια πρακτική να λαμβάνουν αποφάσεις βασισμένες σε στοιχεία».

Η Μπατίνο είπε ότι θα χρησιμοποιούσε το γραφείο ως «άμβωνα νταής» για να πει επιστημονικές αλήθειες για την υποστήριξη της αναπαραγωγικής φροντίδας και να διαδώσει τεκμηριωμένες πληροφορίες σχετικά με μολυσματικές ασθένειες και την κλιματική κρίση. Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τη Γερουσία των ΗΠΑ πέρυσι και αποχώρησε από αυτόν τον αγώνα για να διεκδικήσει τη θέση του ταμία τον Φεβρουάριο.

Ως μέλος του BCPL, η Μπατίνο είπε ότι θα εργαστεί για να κάνει τις επιχορηγήσεις και τα δάνεια ευρύτερα διαθέσιμα σε δήμους, κρατικά πάρκα και άλλους κυβερνητικούς οργανισμούς.

Aaron Richardson

Ο Aaron Richardson, ο σημερινός δήμαρχος του Fitchburg και ειδικός στην τεχνολογία στη Σχολική Περιοχή του Όρεγκον, είπε ότι είναι στον αγώνα ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί στη βοήθεια των κατοίκων του Ουισκόνσιν με πλήρη απασχόληση.

Μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές του, είπε, είναι η μεγιστοποίηση της χρηματοδότησης για την εκπαίδευση ως μέλος του BCPL.

«Γνωρίζω όλη τη σπουδαία δουλειά που κάνουν οι δάσκαλοί μας σε όλη την πολιτεία», είπε. “Η παροχή των χρημάτων στις βιβλιοθήκες μας βοηθά στην υποστήριξη των σχολικών μας περιοχών, βοηθά στην υποστήριξη των μαθητών μας.”

Σε αυτή τη θέση, ο Ρίτσαρντσον θα πίεζε επίσης για επενδύσεις σε δημοτικές υποδομές και τη διατήρηση των κρατικών και κομητικών πάρκων.

Έξω από το διοικητικό συμβούλιο, ο Richardson είπε ότι θα εργαστεί για να ενισχύσει τον οικονομικό αλφαβητισμό των μαθητών διανέμοντας εκπαιδευτικό υλικό και υποστηρίζοντας πολιτικές και προγράμματα για την αύξηση της πρόσβασης στην ιδιοκτησία σπιτιού.

Angelito Tenorio

Ο Angelito Tenorio, ένας σκλήθρας στη γενέτειρά του, West Allis και γιος Φιλιππινέζων μεταναστών, είπε ότι τρέχει, ώστε «όλοι να έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε και να ευδοκιμήσουμε στην πολιτεία μας».

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να έχουμε έναν ανεξάρτητο δημοσιονομικό επόπτη, που υποστηρίζει τη λογοδοσία και τη διαφάνεια», είπε. «Πιστεύω επίσης στον αγώνα για την οικονομική ασφάλεια, προσέχοντας την οικονομική ευημερία όλων των ανθρώπων στο Ουισκόνσιν, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο που προέρχονται».

Εγγραφείτε για καθημερινά νέα!

Μείνετε ενημερωμένοι με το ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του WPR.

Ως μέλος του BCPL, ο Tenorio θα υποστήριζε τις επενδύσεις σε δρόμους, δημόσια σχολεία, βιβλιοθήκες και προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

«Πιστεύω στη χρήση των κεφαλαίων για επενδύσεις σε έργα καθαρής ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ηλιακών συλλεκτών, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες σε όλη την πολιτεία μας για να δοθεί προτεραιότητα στην ανθεκτικότητα στο κλίμα», είπε.

Ρεπουμπλικάνοι

Τζον Λάιμπερ

Σε αντίθεση με πολλούς στην κούρσα, ο John Leiber, δικηγόρος και «μικρό κυβερνητικό συντηρητικό», δεν έχει φιλοδοξίες να αναπτύξει το γραφείο. Με την εμπειρία του στη νομική και την εργασία στο Καπιτώλιο της πολιτείας ως νομοθετικός βοηθός, ο Leiber είπε ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον ρόλο.

«Χρειαζόμαστε κάποιον που να έχει δημοσιονομική ευθύνη και να είναι αξιόπιστος, να καταλαβαίνει πώς να εργάζεται σε ένα διοικητικό συμβούλιο και να κάνει τα πράγματα και να επικεντρώνεται στο να διατηρεί το γραφείο του ταμία μικρό αντί να το επεκτείνει», είπε.

Ως μέλος του BCPL, θα υποστήριζε την επένδυση σε σχολικές βιβλιοθήκες, την αναβάθμιση της τεχνολογίας στα σχολεία και τη μεγιστοποίηση του εισοδήματος από επενδύσεις.

“Προσπαθώ να… βεβαιωθώ ότι λαμβάνουμε τις μέγιστες αποδόσεις για τους φορολογούμενους, επειδή αυτό το καταπιστευματικό ταμείο ανήκει σε όλους τους φορολογούμενους στο κράτος”, είπε.

Ορλάντο Όουενς

Εάν εκλεγεί, ο Ορλάντο Όουενς, νοτιοανατολικός περιφερειακός διευθυντής για τον Sen. Ο Ρον Τζόνσον είπε ότι οι κορυφαίες προτεραιότητές του στο BCPL θα είναι η ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η υποστήριξη των τοπικών οικονομιών.

«Θέλω να είμαι πολύ υποστηρικτής της αγροτικής κοινότητας, της μεταποιητικής κοινότητας, όποιο κι αν είναι το περιφερειακό κόσμημα», είπε. «Θέλω να είμαι πολύ υποστηρικτής της τοπικής οικονομίας ή να προσπαθώ να ωθήσω την οικονομία μας στο επόμενο επίπεδο, να στρατολογήσω και να διατηρήσω μεγάλα ταλέντα».

Ο Όουενς είπε ότι θα ήταν «φύλακας για τους ανθρώπους» και θέλει να αποκαταστήσει τις αρχικές αρμοδιότητες του γραφείου, όπως να επιβλέπει πώς το κράτος κατανέμει τη χρηματοδότηση και τα τμήματα ελέγχου.

Κόμμα Συντάγματος

Andrew Zuelke

Φέτος είναι η τρίτη φορά που ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Κόμματος του Ουισκόνσιν, Andrew Zuelke, συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο για τον ταμία του κράτους. Έκανε αποτυχημένες σειρές το 2014 και το 2018.

Ο Ζουέλκε είπε ότι θέλει να στείλει ένα μήνυμα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους ότι «οι ψηφοφόροι δεν φοβούνται να ψηφίσουν κάποιον άλλο».

«Αν το κάναμε για τον ταμία, θα το κάναμε για άλλα γραφεία», είπε. «Αυτό θα τους αναγκάσει να είναι πιο υπεύθυνοι».

Ο Ζουέλκε είπε ότι οι προηγούμενες κινήσεις για τη μείωση του αξιώματος ήταν “ανέντιμες” και ότι θα εργαστεί για να επεκτείνει τον ρόλο και να φέρει τους κυβερνητικούς αξιωματούχους υπόλογους. Είπε ότι θα ενεργούσε ως «φύλακας για τους φορολογούμενους», επισημαίνοντας την απάτη και αναζητώντας «κρατικές σπατάλες». Μία από τις πρώτες του κινήσεις θα ήταν η απλοποίηση του φορολογικού κώδικα.

«Πιστεύω ότι πρέπει να απογυμνώσουμε το όλο θέμα και να ξεκινήσουμε από την αρχή», είπε.

.

Leave a Comment