Οι Ρεπουμπλικάνοι απορρίπτουν τον κανόνα που απαιτεί από τους υπαλλήλους να διορθώνουν τις διευθύνσεις στα πιστοποιητικά ψηφοδελτίων απόντες

Μια νομοθετική επιτροπή υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών απέρριψε έναν κανόνα που θα απαιτούσε από τους τοπικούς εκλογικούς αξιωματούχους να συμπληρώσουν τις πληροφορίες διεύθυνσης μαρτύρων που λείπουν στους φακέλους των ψηφοδελτίων των απόντων.

Η πρακτική έχει χρησιμοποιηθεί από τις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά έχει γίνει στόχος των Ρεπουμπλικανών του Ουισκόνσιν μετά τους αβάσιμους ισχυρισμούς του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι οι εκλογές του 2020 κλάπηκαν.

Σε μια ψηφοφορία κομματικής γραμμής, η Μικτή Επιτροπή για την Αναθεώρηση των Διοικητικών Κανόνων απέρριψε έναν κανόνα έκτακτης ανάγκης που πρότεινε η Επιτροπή Εκλογών του Ουισκόνσιν που ασχολείται με πληροφορίες που λείπουν, όπως ημιτελείς ταχυδρομικές διευθύνσεις μαρτύρων σε φακέλους ψηφοδελτίων απόντες, που θεωρούνται πιστοποιητικά μαρτύρων.

Η καθοδήγηση του WEC χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2016, όταν τα Ρεπουμπλικανικά και Δημοκρατικά μέλη της επιτροπής ενέκριναν ομόφωνα μια πρόταση που απαιτεί από τους υπαλλήλους να συμπληρώσουν τις λεπτομέρειες που λείπουν “εάν η διεύθυνση είναι εύλογα εξακριβωμένη από άλλες πληροφορίες στον φάκελο των απόντων ή άλλες αξιόπιστες εξωτερικές πηγές που είναι διαθέσιμος.” Η καθοδήγηση ανέφερε επίσης ότι οι υπάλληλοι δεν ήταν υποχρεωμένοι να επικοινωνούν με τους ψηφοφόρους σχετικά με τέτοιες προσθήκες.

Οι συστάσεις του WEC βασίστηκαν στις προεδρικές εκλογές του 2016, στις οποίες ο Ντόναλντ Τραμπ οδήγησε το Ουισκόνσιν στο δρόμο του προς τον Λευκό Οίκο, και σε κάθε εκλογή έκτοτε.

Αλλά αφού ο Τραμπ υποστήριξε ψευδώς ότι οι προεδρικές εκλογές του 2020 κλάπηκαν μέσω νοθείας σε πολιτείες όπως το Ουισκόνσιν, η καθοδήγηση του WEC έγινε στο επίκεντρο των συντηρητικών ομάδων και των Ρεπουμπλικανών νομοθετών.

Το μη κομματικό Γραφείο Νομοθετικού Ελέγχου του Ουισκόνσιν εξέτασε τις συστάσεις του WEC στον έλεγχό του για τις εκλογές του 2020, συνιστώντας στο νομοθετικό σώμα του Ουισκόνσιν να εγκρίνει έναν νόμο που θα διευκρινίζει εάν οι δημοτικοί υπάλληλοι θα μπορούσαν να διορθώσουν λάθη στις διευθύνσεις μαρτύρων ή να προσθέσουν πληροφορίες διεύθυνσης που λείπουν.

Στο πλαίσιο του εκλογικού ελέγχου του προεδρείου πέρυσι, εξέτασε 14.710 ψηφοδέλτια απόντες σε 29 δήμους και διαπίστωσε ότι 1.022 πιστοποιητικά έλειπαν τμήματα από διευθύνσεις μαρτύρων. Αυτό είναι περίπου το 7 τοις εκατό όλων των πιστοποιητικών που εξετάστηκαν.

Οι Ρεπουμπλικάνοι εισήγαγαν ένα νομοσχέδιο το 2021 που θα καθιστούσε έγκλημα για τους εκλογικούς υπαλλήλους να μετρούν μια ψήφο ή μια εγγραφή που ο αξιωματούχος γνωρίζει ότι είναι άκυρη λόγω έλλειψης πληροφοριών. Αντίθετα, θα απαιτούσε από τους υπαλλήλους να επιστρέψουν τα ψηφοδέλτια στον ψηφοφόρο και να δημοσιεύσουν μια ειδοποίηση στον ιστότοπο MyVote Wisconsin της πολιτείας.

Αυτό το νομοσχέδιο άσκησε βέτο από τον Δημοκρατικό Κυβερνήτη. Tony Evers τον Μάιο. Ο Έβερς άσκησε επίσης βέτο σε ένα πακέτο εκλογικών νομοσχεδίων του GOP τον Φεβρουάριο που περιελάμβανε το θέμα του πιστοποιητικού μάρτυρα και θα πρόσθεταν περισσότερα εμπόδια για την ψηφοφορία απόντες.

Η ακρόαση της Μικτής Επιτροπής για την Αναθεώρηση των Διοικητικών Κανόνων —ή JCRAR— της Τετάρτης, συντηρητικές οργανώσεις όπως το Wisconsin Institute for Law and Liberty και το Ίδρυμα για την Κυβερνητική Λογοδοσία υποστήριξαν ότι κατά τη διάρκεια του νόμου της πολιτείας απαιτείται ξεκάθαρα ότι οι υπάλληλοι δεν μπορούν να μετρούν τα απόντα ψηφοδέλτια χωρίς τη διεύθυνση ενός μάρτυρα.

Εγγραφείτε για καθημερινά νέα!

Μείνετε ενημερωμένοι με το ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του WPR.

Πολιτειακός γερουσιαστής. Ο Steve Nass, R-Whitewater, συμφώνησε και είπε ότι ο κανόνας έκτακτης ανάγκης της Εκλογικής Επιτροπής στην πραγματικότητα ενθαρρύνει τους δημοτικούς υπαλλήλους να παραβιάζουν το νόμο.

“Ο κανόνας έκτακτης ανάγκης 2209 είναι το ακριβώς αντίθετο από ένα καταστατικό εφαρμογής”, είπε ο Nass. “Είναι εντολή προς τους υπαλλήλους να μην εφαρμόσουν το καταστατικό που υπάρχει στα βιβλία. Η WEC δεν μπορεί να το κάνει και ο κανόνας θα πρέπει να ανασταλεί για αυτόν τον λόγο.”

Η ομάδα παρακολούθησης των οικονομικών εκστρατειών του Wisconsin Democracy Campaign κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικανούς ηγέτες στο Νομοθετικό Σώμα και στην επιτροπή ότι ήθελαν να «στερήσουν το δικαίωμα ενός ψηφοφόρου για τους πιο ασήμαντους λόγους».

«Ας είμαστε ξεκάθαροι: Ο ψηφοφόρος δεν έχει κάνει τίποτα κακό εδώ», δήλωσε ο Ματ Ρότσιλντ, εκτελεστικός διευθυντής της εκστρατείας για τη δημοκρατία του Ουισκόνσιν. “Ο ψηφοφόρος συμπλήρωσε σωστά το ψηφοδέλτιο των απόντων και υπέγραψε το όνομά του, βεβαιώνοντας την ταυτότητά του. Το μόνο θέμα είναι τι να κάνει εάν ο μάρτυρας του ψηφοφόρου δεν συμπλήρωσε πλήρως το έντυπο διεύθυνσής του στον φάκελο επιστροφής.”

Μέλος της επιτροπής JCRAR Rep. Ο Gary Hebl, D-Sun Prairie, απώθησε τα μέλη των Ρεπουμπλικανών που είπαν ότι ακόμη και χωρίς την καθοδήγηση της Επιτροπής, οι υπάλληλοι μπορούν απλώς να επιστρέψουν τα ημιτελή ψηφοδέλτια πίσω στον ψηφοφόρο. Η Hebl είπε ότι οι υπάλληλοι που λαμβάνουν ένα ψηφοδέλτιο με διεύθυνση μάρτυρα χωρίς ένα μονοψήφιο ταχυδρομικό κώδικα εντός 10 ημερών από τις εκλογές θα έχουν μόνο «μία επιλογή, να διαθέσουν αυτό το ψηφοδέλτιο».

“Ο υπάλληλος μπορεί να σταθεί τυχερός και να μπορέσει να το στείλει και να λάβει μια απάντηση για αυτό το μηδέν που λείπει. Αλλά αυτό το άτομο, αυτό το ψηφοφόρο έχει χάσει την ικανότητα να ψηφίσει εξαιτίας αυτού του μηδενικού που λείπει. Αυτό είναι απόλυτος παραλογισμός, αυτό που κάνουμε σήμερα», είπε ο Hebl.

Η ψηφοφορία της Τετάρτης ήταν αναμενόμενη και ήρθε μετά τους Ρεπουμπλικάνους, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της πλειοψηφίας στη Γερουσία της Πολιτείας Devin LeMahieu, R – Oostburg; Ο πρόεδρος της Συνέλευσης Robin Vos, R-Rochester; και ο Πρόεδρος της Συνέλευσης Pro Tempore Tyler August, R-Lake Geneva, προέτρεψε την επιτροπή να σκοτώσει τον κανόνα.

Ο Βος έχει αντιμετωπίσει πιέσεις από τον Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους ακτιβιστές στο Ουισκόνσιν που θέλουν να ανατρέψουν τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ. Ο Βος απέρριψε αυτές τις εκκλήσεις, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν νομικά αδύνατη.

Το βράδυ της Τρίτης, ο Τραμπ πίεσε ξανά τον Βος να επικυρώσει τις εκλογές που έχασε με σχεδόν 21.000 ψήφους στο Ουισκόνσιν, ισχυριζόμενος ψευδώς μια πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της πολιτείας που κήρυξε παράνομα τη χρήση απόντων κάλπες σήμαινε ότι «εκατοντάδες χιλιάδες» ψήφοι ψηφοφορίας ήταν επίσης παράνομο.

Σημείωση των συντακτών: Αυτή η ιστορία ενημερώθηκε για να αντικατοπτρίζει ότι η Μικτή Επιτροπή για την Αναθεώρηση των Διοικητικών Κανόνων ψήφισε για την απόρριψη ενός κανόνα που θα απαιτούσε από τους τοπικούς εκλογικούς υπαλλήλους να συμπληρώσουν τις πληροφορίες διεύθυνσης μαρτύρων που λείπουν στους φακέλους των ψηφοδελτίων των απόντων.

.

Leave a Comment