Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας πρόκειται να δαπανήσουν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες γραμμές μεταφοράς στο Ουισκόνσιν

Τρεις νέες γραμμές μεταφοράς που εκτιμάται ότι κοστίζουν περίπου 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια θα διασχίσουν το Ουισκόνσιν στο πλαίσιο μιας μεγάλης επέκτασης που εγκρίθηκε από τον φορέα εκμετάλλευσης δικτύου Midwest που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια.

Το διοικητικό συμβούλιο του Midcontinent Independent System Operator υπέγραψε ένα χαρτοφυλάκιο 10,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων με 18 έργα μεταφοράς για το Upper Midwest στις 25 Ιουλίου. Οι γραμμές αναμένεται να υποστηρίξουν 53 γιγαβάτ ανανεώσιμης ενέργειας και να παρέχουν οφέλη μεταξύ 23 και 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων καθώς οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας αποσύρονται γηρασμένα εργοστάσια άνθρακα. Τα έργα στο Ουισκόνσιν αναμένεται να αρχίσουν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ήδη από το 2028.

“Συνολικά, τα έργα που εγκρίθηκαν από το Midcontinent ISO (MISO) θα οδηγήσουν σε συνεχή αξιοπιστία ηλεκτρικής ενέργειας στο Ουισκόνσιν και σε ολόκληρη τη Μεσοδυτική περιοχή, αυξημένη πρόσβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη δυνατότητα διατήρησης των λογαριασμών προσιτών για τους πελάτες μας”, δήλωσε ο Chris Ouellette, εκπρόσωπος. για το Xcel Energy. «Τα έργα θα βοηθήσουν όλες τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας της Midwestern να διασφαλίσουν αξιοπιστία κατά την ενσωμάτωση της μεταβλητής φύσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αυξημένη ανθεκτικότητα απέναντι σε έντονα καιρικά φαινόμενα».

Το έργο που επηρεάζει το Ουισκόνσιν αντιπροσωπεύει περίπου το διπλάσιο της επένδυσης που προτάθηκε για την πολιτεία κατά τον τελευταίο γύρο γραμμών μεταφοράς που εγκρίθηκε από την MISO το 2011. Αυτό περιελάμβανε αυτό που σήμερα είναι γνωστό ως γραμμή μεταφοράς Cardinal-Hickory Creek. Αυτό το έργο έχει αμφισβητηθεί έντονα, και είναι το τελευταίο εγχείρημα από αυτόν τον γύρο ακόμα υπό κατασκευή.

Ο περιφερειακός διαχειριστής του δικτύου σχεδιάζει να ξεκινήσει την υποβολή αιτημάτων για προτάσεις αυτό το φθινόπωρο. Όλα τα εγκεκριμένα έργα θα κατασκευαστούν στην υποπεριοχή Midwest της MISO που περιλαμβάνει το Μίσιγκαν, τη Μινεσότα και το Ουισκόνσιν. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας που κατασκευάζουν τις γραμμές μεταφοράς θα εξακολουθούν να χρειάζονται την έγκριση των κρατικών ρυθμιστικών αρχών. Το κόστος θα πληρωθεί από πελάτες σε αυτήν την περιοχή.

Οι πέντε μεγαλύτερες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας του κράτους έχουν δεσμευτεί να είναι ουδέτερες από εκπομπές άνθρακα έως το 2050. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει θέσει ως στόχο ο τομέας ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας να έχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2035. Καθώς η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια έχει επιταχυνθεί, η MISO ανέπτυξε τη μακροχρόνια σχέδιο μετάδοσης εμβέλειας για τη διασφάλιση αξιόπιστης ισχύος καθώς περισσότερη παραγωγή ανανεώσιμων πηγών είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο και για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας εν μέσω ακραίων καταιγίδων.

Η American Transmission Company δήλωσε σε δήλωση ότι υποστηρίζει το σχέδιο της MISO.

«Βρισκόμαστε τώρα στη διαδικασία συνεργασίας με άλλες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και ενδιαφερόμενους φορείς για να καθορίσουμε τη διαδοχή του τρόπου με τον οποίο αυτά τα ζωτικής σημασίας έργα θα τεθούν σε λειτουργία με οικονομικά αποδοτικό τρόπο», δήλωσε η εκπρόσωπος της ATC, Alissa Braatz σε δήλωση.

Οι προτεινόμενες γραμμές μεταφοράς διατρέχουν επίσης την περιοχή εξυπηρέτησης της Dairyland Power Cooperative που εδρεύει στο La Crosse, και ορισμένες θα ακολουθούν τις υπάρχουσες γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας της Dairyland.

Ο Ben Porath, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dairyland Power, είπε ότι πιθανότατα θα κατασκευαστούν μεγαλύτερες γραμμές κατά μήκος των υπαρχόντων διαδρόμων όπου τρέχουν οι γραμμές χαμηλής τάσης.

«Θα εργαζόμαστε με τις άλλες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας για να καταλήξουμε σε μια πιθανή κοινή πρόταση για το πώς θα το κάνατε», είπε ο Porath.

Εγγραφείτε για καθημερινά νέα!

Μείνετε ενημερωμένοι με το ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του WPR.

Ενώ οι υποστηρικτές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας χαιρετίζουν τη λέξη της επένδυσης, ομάδες που εκπροσωπούν πελάτες βιομηχανικής ενέργειας υπέβαλαν καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας σχετικά με τα σχέδια. Ο όμιλος Wisconsin Industrial Energy Group ή WIEG και άλλοι υποστηρίζουν ότι το σχέδιο της MISO να αποκλείσει περίπου 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα από μια ανταγωνιστική διαδικασία υποβολής προσφορών θα οδηγήσει τους πελάτες να πληρώσουν περισσότερα για γραμμές μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένου του Wisconsin.

Ο Todd Stuart, εκτελεστικός διευθυντής της WIEG, είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο η MISO ορίζει την εργασία ως “αναβαθμίσεις” σε γραμμές μεταφοράς εμποδίζει επίσης τον ανταγωνισμό. Ο διαχειριστής του δικτύου σχεδιάζει να αναθέσει έργα σε υφιστάμενους ιδιοκτήτες γραμμών μεταφοράς, εάν τουλάχιστον το 80 τοις εκατό του κόστους οφείλεται στην αναβάθμιση του συστήματος, με το επιχείρημα ότι ο ανταγωνισμός σε μικρά κομμάτια έργων θα μπορούσε να καθυστερήσει την κατασκευή τους.

“Δεν νομίζω ότι οι οικογένειες και οι επιχειρήσεις του Ουισκόνσιν μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτό το βάρος. Χρειαζόμαστε όλα τα εργαλεία για τη μείωση των επιτοκίων ή τον μετριασμό των επιτοκίων”, δήλωσε ο Stuart, προσθέτοντας ότι περιλαμβάνει ανταγωνιστικές προσφορές.

Ο Stuart είπε ότι η έρευνα έχει δείξει ότι η ανταγωνιστική προσφορά μπορεί να εξοικονομήσει μεταξύ 15 και 40 τοις εκατό σε έργα.

Οκτώ πολιτείες στην περιοχή που εποπτεύει η MISO έχουν νόμους για το «δικαίωμα πρώτης άρνησης» που εμποδίζουν άλλους προγραμματιστές να υποβάλουν προσφορές σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, σύμφωνα με την καταγγελία. Οι ομάδες υποστηρίζουν ότι οι νόμοι της πολιτείας παρεμβαίνουν στην εξουσία της FERC να ορίζει λογικές τιμές για διακρατικά έργα μεταφοράς, καθώς και σε μια ομοσπονδιακή εντολή που εκδόθηκε το 2011 που είχε ως στόχο να τονώσει τον ανταγωνισμό.

Το Ουισκόνσιν δεν έχει ακόμη θεσπίσει τέτοιο νόμο. Η κρατική νομοθεσία που θεσπίστηκε νωρίτερα αυτό το έτος προσπάθησε να δώσει στους ιδιοκτήτες γραμμών μεταφοράς στο Ουισκόνσιν το δικαίωμα να κατασκευάσουν έργα εγκεκριμένα από το MISO που συνδέονται με τις υπάρχουσες γραμμές τους, αποτρέποντας τον ανταγωνισμό. Αλλά τα νομοσχέδια απέτυχαν να περάσουν στην τελευταία συνεδρίαση εν μέσω αντίθεσης από το WIEG, το Citizens Utility Board του Wisconsin και το Americans for Prosperity.

Οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν το σχέδιο της MISO την περασμένη εβδομάδα, αλλά συμμερίστηκαν τις ανησυχίες ότι οι καταναλωτές μπορεί να μην προστατεύονται επαρκώς κατά την επιλογή και την κατασκευή έργων.

«Οι ίδιοι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι μπορεί να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στην εργασία όταν υπάρχει μικρότερο κίνητρο για τους ιδιοκτήτες μεταφοράς να μειώσουν το κόστος αυτών των έργων μεταφοράς και να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό», δήλωσε ο Corey Singletary, διευθυντής ρυθμιστικών υποθέσεων της CUB. . «Πραγματικά αυτή η έλλειψη κινήτρου για τη διαχείριση του κόστους ή την καινοτόμο σκέψη για το πώς να καλύψει τις ανάγκες μετάδοσης, είναι όπου ο πελάτης χάνει».

Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας του Ουισκόνσιν είναι υψηλότερες τόσο από τον μέσο όρο της Midwest όσο και από τον εθνικό μέσο όρο. Τόσο η WIEG όσο και η CUB υποστηρίζουν ότι το κόστος μετάδοσης ασκεί ανοδική πίεση στις τιμές του κράτους. Το κόστος μεταφοράς αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,5% μεταξύ 2009 και 2018, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας.

Τα στοιχεία της PSC δείχνουν ότι τα έξοδα μετάδοσης μεταξύ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων κοινής ωφελείας του κράτους αυξήθηκαν από 263,1 εκατομμύρια δολάρια σε 684,5 εκατομμύρια δολάρια από το 2005 έως το 2020, αντιπροσωπεύοντας ένα αυξανόμενο μερίδιο των συνολικών λειτουργικών δαπανών τους. Ακόμα κι έτσι, η PSC είπε ότι τα έξοδα που πληρώθηκαν από τους πελάτες παρέμειναν «συγκριτικά σταθερά», καθώς το κόστος κυμάνθηκε από 3,9 έως 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο μεταξύ 2008 και 2019.

Το χαρτοφυλάκιο των 10,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε από το συμβούλιο της MISO αντιπροσωπεύει το πρώτο από τα τέσσερα σετ νέων έργων γραμμών μεταφοράς στην περιοχή που εξυπηρετεί η MISO, η οποία καλύπτει 15 πολιτείες. Ο Στιούαρτ είπε ότι μεγάλα έργα μεταφοράς έως και 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα κατασκευαστούν στην περιοχή, προσθέτοντας ότι οι συντελεστές του Ουισκόνσιν θα αναλάβουν περίπου το 15% του κόστους κατασκευής αυτών των γραμμών.

«Προσθέτει», είπε ο Στιούαρτ.

.

Leave a Comment