Μαλλομέταξο ύφασμα. Ο Τομ Τίφανι σηματοδοτεί την υποστήριξη της ομοσπονδιακής απαγόρευσης των αμβλώσεων για 20 εβδομάδες

Ένας συντηρητικός βουλευτής από το Ουισκόνσιν άφησε να εννοηθεί ότι θα υποστήριζε έναν ομοσπονδιακό νόμο που θα απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά από 20 εβδομάδες, αποκαλώντας την πολιτική “κοινή λογική”.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής. Ο Tom Tiffany, R-Hazelhurst, είπε ότι είναι «κατάλληλο» τα κράτη να αποφασίζουν για τους περιορισμούς των αμβλώσεων μόνα τους.

Ο Τίφανι μίλησε στην εκπομπή “Route 51” του Δημόσιου Ραδιοφώνου του Ουισκόνσι πριν από τις προκριματικές εκλογές της Τρίτης, στις οποίες αντιμετωπίζει έναν μη χρηματοδοτούμενο και ως επί το πλείστον άγνωστο Ρεπουμπλικανό υποψήφιο στην 7η Περιφέρεια του Κογκρέσου. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα ευνοούσε «έναν ομοσπονδιακό νόμο όσον αφορά την πρόσβαση στις αμβλώσεις», ο Τίφανι μίλησε για την υπερψήφιση της απαγόρευσης των αμβλώσεων για 20 εβδομάδες ενώ ήταν νομοθέτης της πολιτείας. Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης. Ο Scott Walker υπέγραψε αυτό το νομοσχέδιο το 2015.

«Μπορούμε να σώσουμε μωρά όταν είναι 20 εβδομάδων (κύησης) και μεγαλύτερα», είπε η Τίφανι, μακροχρόνια νομοθέτης από το Northwoods που εξελέγη στο Κογκρέσο το 2020. «Μπορούμε να σώσουμε αυτά τα μωρά. Και έτσι νομίζω ότι υπάρχουν καλά, κοινά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε».

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο έχουν επανειλημμένα εισαγάγει και ψηφίσει για τις εθνικές απαγορεύσεις των αμβλώσεων μετά από 20 εβδομάδες κύησης. Ενώ ίσχυε ο ορόσημος νόμος του 1973 Roe v. Wade, αυτές οι απαγορεύσεις ήταν αντισυνταγματικές. Δεδομένου ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέτρεψε τον Roe εναντίον Wade τον Ιούνιο, θα ήταν δυνατό για τους υποστηρικτές κατά των αμβλώσεων να εγκρίνουν πανεθνικούς περιορισμούς – και ορισμένοι νομοθέτες του GOP ζητούν ακριβώς αυτό. Μια πρόταση μεταξύ των Ρεπουμπλικανών της Βουλής θα όριζε τον περιορισμό νωρίτερα, στις 15 εβδομάδες.

Τέτοιοι εθνικοί περιορισμοί δεν θα επηρέαζαν άμεσα τη νομοθεσία του Ουισκόνσιν, η οποία πλέον απαγορεύει σχεδόν όλες τις αμβλώσεις μετά την εφαρμογή μιας σαρωτικής απαγόρευσης 173 ετών όταν ανατράπηκε το Roe.

Στην ίδια συνέντευξη, η Tiffany εξέφρασε την υποστήριξή της για μια πολιτειακή προσέγγιση για τους περιορισμούς των αμβλώσεων που νομοθετεί η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

«Το Κογκρέσο θα μπορούσε να δράσει, αλλά το επιστρέφουμε στις πολιτείες», είπε η Τίφανι. «Και νομίζω ότι αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για να πάει, είναι στις πολιτείες».

Εγγραφείτε για καθημερινά νέα!

Μείνετε ενημερωμένοι με το ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του WPR.

Ο Τίφανι είπε ότι θα υποστηρίξει επίσης ενδεχομένως την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για κέντρα εγκυμοσύνης σε κρίση, τα οποία είχαν ως αποστολή να αποτρέψουν τις γυναίκες από το να κάνουν αμβλώσεις.

Τα δικαιώματα ή οι περιορισμοί στις αμβλώσεις αναμένεται να είναι μεταξύ των κυρίαρχων δυνάμεων στις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές. Στο Κάνσας αυτή την εβδομάδα, μια πρόταση για την κατάργηση των δικαιωμάτων αμβλώσεων από το σύνταγμα της συντηρητικής πολιτείας χάθηκε σε μια κατολίσθηση – κάτι που ερμηνεύεται ευρέως ως σεισμικό γεγονός για την πολιτική των αμβλώσεων.

Γερουσιαστής του Ουισκόνσιν. Ο Ron Johnson, R-Oshkosh, έχει επίσης υποστηρίξει μια ομοσπονδιακή απαγόρευση των αμβλώσεων για 20 εβδομάδες στο παρελθόν. Ο Τζόνσον είναι υποψήφιος για επανεκλογή έναντι του υποτιθέμενου υποψηφίου των Δημοκρατικών υπολοχαγό. gov. Μαντέλα Μπαρνς.

Τον Ιούνιο, οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες αρνήθηκαν να αναλάβουν δράση σε ειδική νομοθετική συνεδρίαση που κάλεσε ο Δημοκρατικός Κυβερνήτης. Ο Τόνι Έβερς θα αλλάξει την απαγόρευση των αμβλώσεων του 19ου αιώνα. Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την ανατροπή του Roe ήρθε μέρες αργότερα, κλείνοντας όλες τις κλινικές αμβλώσεων της πολιτείας και αφήνοντας τα νοσοκομεία του Ουισκόνσιν αβέβαια για το ποιες ιατρικές διαδικασίες, εάν υπάρχουν, επιτρέπονται νομικά σε περιπτώσεις όπου απειλείται η υγεία της μητέρας ή της εγκύου.

Ο πρόεδρος της Συνέλευσης του Ουισκόνσιν, Ρόμπιν Βος, Ρότσεστερ, φέρεται να είπε τον Μάιο ότι θα προτιμούσε την προσθήκη εξαιρέσεων για περιπτώσεις βιασμού και αιμομιξίας στην απαγόρευση των αμβλώσεων στην πολιτεία. Τον περασμένο μήνα, είπε ότι η νομοθεσία για την προσθήκη τέτοιων εξαιρέσεων ήταν «απίθανη».

Σε συνέντευξή του τον περασμένο μήνα στο WKOW-TV, ο Tiffany αρνήθηκε να πει εάν υποστηρίζει το νομοσχέδιο μιας συντηρητικής νομικής ομάδας που θα επέτρεπε στους πολίτες να ασκήσουν αγωγές εναντίον όσων ταξιδεύουν σε άλλες πολιτείες για να επιτύχουν άμβλωση.

Η προκριματική της Tiffany εναντίον του αμφισβητία David Kunelius είναι την Τρίτη.

.

Leave a Comment