Καθώς τα κρούσματα COVID-19 μειώνονται, τα σχολεία αγωνίζονται να ανακάμψουν από την πανδημία

Η πανδημία COVID-19 έπληξε σκληρά τα δημόσια και τα ναυλωμένα σχολεία. Και παρόλο που η ζωή στις τάξεις φαίνεται να έχει επιστρέψει στο φυσιολογικό, στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα από το φόρουμ πολιτικής του Ουισκόνσιν αποκαλύπτουν ότι τα σχολεία αγωνίζονται να αναπληρώσουν τις μειώσεις στα ποσοστά εγγραφής και αποφοίτησης.

Αυτή η πτώση ήταν ιδιαίτερα έντονη για τους έγχρωμους μαθητές και τους μαθητές χαμηλού εισοδήματος, δήλωσε η Ανώτερη Ερευνήτρια Εκπαιδευτικής Πολιτικής Sarah Shaw.

«Σχεδόν σε γενικές γραμμές, βλέπουμε έγχρωμους μαθητές και μαθητές από νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα εμπόδια στη σχολική επιτυχία», είπε.

Το μέσο ποσοστό αποφοίτησης μειώθηκε περίπου 1 ποσοστιαία μονάδα το σχολικό έτος 2020-21, στο 89,5%. Το ποσοστό για τους μαύρους μαθητές μειώθηκε περίπου 4 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας στο 66,6 τοις εκατό, ενώ το ποσοστό για τους οικονομικά μειονεκτούντες φοιτητές μειώθηκε περίπου 3 ποσοστιαίες μονάδες, στο 78,4 τοις εκατό.

Μία από τις πιο ανησυχητικές πτυχές της έκθεσης, είπε ο Shaw, είναι η πτώση των συνολικών εγγραφών.

“Οι εγγραφές για την περασμένη σχολική χρονιά μειώθηκαν ελαφρώς από πέρυσι, περίπου 800 μαθητές. Αυτό από μόνο του δεν είναι μεγάλη υπόθεση”, είπε. «Αλλά αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι ότι αυτό συμβαίνει αφού οι εγγραφές στο σχολείο το προηγούμενο έτος μειώθηκαν κατά περισσότερους από 25.000 μαθητές».

Ο Shaw είπε ότι η αρχική μείωση 25.000 μαθητών – περίπου μια πτώση 2,9 τοις εκατό στις συνολικές εγγραφές σε όλη την πολιτεία – οφειλόταν κυρίως στο ότι οι γονείς αποφάσισαν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους στο σπίτι ή να καθυστερήσουν την εγγραφή τους στην προσχολική και στο νηπιαγωγείο. Οι εγγραφές προ-Κ αυξήθηκαν 8,7 τοις εκατό το τελευταίο σχολικό έτος, αλλά είχαν μειωθεί 16,4 τοις εκατό το προηγούμενο έτος – περισσότερο από κάθε άλλη τάξη.

«Ελπίζαμε να δούμε πολλούς από αυτούς τους μαθητές να επιστρέφουν στο δημόσιο σχολικό σύστημα καθώς όλοι… αναρρώνουν από τον COVID», είπε. «Και αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτσι».

Ακόμη και για τους μαθητές που εξακολουθούν να πηγαίνουν στο σχολείο, υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις, είπε ο Σεθ Χάρβατιν, διευθυντής σχολείων της Σχολικής Περιφέρειας Sheboygan. Η περιφέρεια έχασε περίπου 400 μαθητές το 2020-21, με τις εγγραφές να μειώνονται σε 9.663 μαθητές.

Εξαιτίας της πανδημίας, ο Harvatine είπε ότι πολλοί μαθητές πάλεψαν με προβλήματα ψυχικής υγείας, αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες ή επιβαρύνθηκαν από πρόσθετη ευθύνη, όπως η φροντίδα των μικρότερων αδελφών.

«Και αυτό αποτελούσε εμπόδιο για την ενασχόληση με τις σχολικές εργασίες», είπε, ειδικά για έγχρωμους μαθητές και μαθητές χαμηλού εισοδήματος.

Εγγραφείτε για καθημερινά νέα!

Μείνετε ενημερωμένοι με το ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του WPR.

Το σχολικό έτος 2020-21, το ποσοστό αποφοίτησης μειώθηκε περίπου 6 ποσοστιαίες μονάδες, στο 83,6%. Το ποσοστό μεταξύ των μαύρων μαθητών, που αποτελούν περίπου το 5 τοις εκατό του φοιτητικού σώματος, μειώθηκε κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες, στο 50 τοις εκατό. Και το ποσοστό αποφοίτησης των οικονομικά μειονεκτούντων φοιτητών μειώθηκε κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες, στο 72,8%.

Η περιφέρεια έχει εφαρμόσει μια σειρά από πρωτοβουλίες για να βοηθήσει τους μαθητές να επιτύχουν, από την παροχή δωρεάν φροντίδας πριν και μετά το σχολείο μέχρι την εισαγωγή θεραπευτών στα σχολεία μέχρι την προσφορά γευμάτων χωρίς κόστος, αλλά ο Harvatine είπε ότι είναι δύσκολο να καλύψει όλες τις ανάγκες των μαθητών.

«Αναπτύσσουμε σχέδια για να αντιμετωπίσουμε τομείς που δεν είμαστε εκεί που θέλουμε να είμαστε», είπε. “Μερικοί (μαθητές) έχουν ακαδημαϊκές ανάγκες και κοινωνικές συναισθηματικές ανάγκες μάθησης. Κάποιοι έχουν οικονομικές ανάγκες.”

Το δύσκολο μέρος, είπε, είναι να αποφασίσουν πού να επικεντρωθούν όταν οι μαθητές αντιμετωπίζουν αυξανόμενα εμπόδια στην επιτυχία.

Ωστόσο, εν μέσω υψηλότερων αναγκών μαθητών, τα σχολεία σε όλη την πολιτεία δυσκολεύονται να συμβαδίσουν οικονομικά, είπε ο Δρ. John Johnson, αναπληρωτής πολιτειακός επιθεωρητής για το Τμήμα Δημόσιας Εκπαίδευσης του Ουισκόνσιν.

Τα κρατικά κονδύλια συνδέονται με την εγγραφή, επομένως η απώλεια φοιτητών μπορεί να σημαίνει απώλεια κεφαλαίων. Ωστόσο, ο Τζόνσον είπε ότι τα σταθερά κόστη, όπως τα έξοδα κοινής ωφελείας και τα δρομολόγια λεωφορείων, παραμένουν σε μεγάλο βαθμό τα ίδια, ειδικά σε μικρές, αγροτικές περιοχές.

«Κοστίζει το ίδιο να προσλάβεις έναν δάσκαλο για να διδάξεις 25 παιδιά με το να διδάξεις 20 παιδιά ή να διδάξεις 15 παιδιά», είπε ο Τζόνσον.

Το Ουισκόνσιν έλαβε πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση μέσω του νόμου για το αμερικανικό σχέδιο διάσωσης το 2021. Αλλά στον προϋπολογισμό εκείνου του έτους, ο Τζόνσον είπε ότι η πολιτειακή νομοθετική εξουσία πάγωσε τη χρηματοδότηση των σχολείων. Αυτό αναγκάζει τα σχολεία να χρησιμοποιούν πόρους ARPA για τακτικά έξοδα, όπως το να κρατούν τα φώτα αναμμένα και να πληρώνουν το προσωπικό, αντί να τα ξοδεύουν σε προγράμματα που σχετίζονται με τον COVID, όπως η βελτίωση της ψυχικής υγείας των μαθητών και η διόρθωση της ευρυζωνικής πρόσβασης.

«Είναι μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τα σχολεία μας να βοηθήσουν να ανακάμψουν από την πανδημία και να βοηθήσουν τις οικογένειες και τα παιδιά με ημιτελή μάθηση», είπε.

Τα σχολεία πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαια ARPA έως τον Σεπτέμβριο του 2024, πράγμα που σημαίνει ότι οι περιφέρειες θα προσβλέπουν στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας να επενδύσει περισσότερα χρήματα σε δημόσια σχολεία στον επόμενο προϋπολογισμό τους, πριν εξαντληθούν τα ομοσπονδιακά κονδύλια. Ο Τζόνσον είπε ότι αυτό είναι το κλειδί για να βοηθηθούν οι επαγγελματίες της εκπαίδευσης του Ουισκόνσιν να αλλάξουν εργαλεία από το να κάνουν τα σχολεία ασφαλή και προσβάσιμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να βοηθήσουν τα σχολεία και τους μαθητές να ανακάμψουν.

«Τώρα στρέφονται προς την αντιμετώπιση της ημιτελούς μάθησης επενδύοντας σε πολύ καλές στρατηγικές μάθησης, υψηλές δόσεις διδασκαλίας, πρόσθετη υποστήριξη και εκπαίδευση στην ανάγνωση και στα μαθηματικά, καθώς και στην υποστήριξη κοινωνικο-συναισθηματικών πτυχών που έχουν αντιμετωπίσει τα παιδιά στην ψυχική τους υγεία», είπε. «Και έτσι, όλα αυτά που είπαν, βγαίνοντας από την πανδημία, χρειάζονται την επένδυσή μας για να συνεχίσουν αυτό το έργο».

.

Leave a Comment