Η Xcel Energy ανακοινώνει σχέδιο επέκτασης της πρόσβασης σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Οι άνθρωποι στο βορειοδυτικό Ουισκόνσιν θα μπορούσαν σύντομα να είναι πιο εύκολο να μετακινηθούν με ηλεκτρικό όχημα, αφού η Xcel Energy ανακοίνωσε ένα σχέδιο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για την επέκταση της πρόσβασης σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Η πρωτοβουλία υποστηρίζει τον νέο στόχο της εταιρείας κοινής ωφέλειας να λειτουργεί όλα τα οχήματα στην περιοχή εξυπηρέτησης της με ηλεκτρική ενέργεια χωρίς άνθρακα έως το 2050.

Το βοηθητικό πρόγραμμα ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι σχεδιάζει να έχει στην κατοχή του και να λειτουργεί 750 σταθμούς φόρτισης υψηλής ταχύτητας και 1.500 θύρες φόρτισης στη Μινεσότα και το Ουισκόνσιν έως το 2026, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία θα εγκατασταθεί στη Μινεσότα. Η Xcel επεκτείνει επίσης τα προγράμματα οικιακών και εμπορικών ηλεκτρικών οχημάτων της και προτείνει ένα πιλοτικό πρόγραμμα EV για άτομα που ζουν σε πολυκατοικίες.

«Το ενδιαφέρον για τα EV συνεχίζει να αυξάνεται και η επέκταση τόσο της ιδιωτικής όσο και της δημόσιας φόρτισης θα βοηθήσει τους πελάτες να αντιμετωπίσουν το άγχος της εμβέλειας και να επιτύχουν σημαντική εξοικονόμηση στο κόστος μεταφοράς τους, παρέχοντας παράλληλα καθαρότερο αέρα για όλους», δήλωσε ο Mark Stoering, πρόεδρος της Xcel στο Wisconsin και το Michigan. μία δήλωση.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες και η κυβέρνηση Μπάιντεν εντείνουν τις προσπάθειες για μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα. Πέρυσι, ο Πρόεδρος Μπάιντεν έθεσε στόχο τα ηλεκτρικά οχήματα να αποτελούν το ήμισυ του συνόλου των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων σε εθνικό επίπεδο έως το 2030. Οι μεταφορές ευθύνονται για το μεγαλύτερο μερίδιο των εκπομπών που παγιδεύουν τη θερμότητα που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή.

Η Xcel σχεδιάζει να δαπανήσει περίπου 9,4 εκατομμύρια δολάρια από το 2024 έως το 2026 για να εγκαταστήσει δημόσιους σταθμούς φόρτισης στις 28 κομητείες που εξυπηρετεί στο Ουισκόνσιν. Κάθε σταθμός φόρτισης έχει πολλαπλές θύρες παρόμοιες με πολλαπλά ακροφύσια στην αντλία βενζίνης. Το πρόγραμμα θα προσθέσει 80 θύρες γρήγορης φόρτισης ή 12 μεγαβάτ χωρητικότητας φόρτισης, σύμφωνα με την κατάθεση της Xcel στην Επιτροπή Δημοσίων Υπηρεσιών.

Ο εκπρόσωπος της Xcel, Brian Elwood, επεσήμανε τον μεγαλύτερο πληθυσμό στην αγορά των Δίδυμων Πόλεων ως παράγοντα για λιγότερες θύρες φόρτισης που σχεδιάζονται για το βορειοδυτικό Ουισκόνσιν.

“Είναι απλώς πολύ διαφορετικές αγορές, όταν κοιτάζεις τα μεγέθη του πληθυσμού, την πυκνότητα και αυτά τα είδη”, είπε ο Elwood.

Μια ανάλυση από τον σύμβουλο της Xcel Guidehouse διαπίστωσε ότι υπάρχουν μόνο 10 δημόσιες θύρες γρήγορης φόρτισης σε όλη την περιοχή εξυπηρέτησης του βοηθητικού προγράμματος στο Ουισκόνσιν. Η έρευνα δείχνει ότι θα χρειαστούν 59 λιμάνια για την υποστήριξη περίπου 1.200 εγγεγραμμένων ηλεκτρικών οχημάτων στην περιοχή.

“Υπάρχει σαφώς ανάγκη για περισσότερες τοποθεσίες γρήγορης φόρτισης σε όλο το βορειοδυτικό Ουισκόνσιν. Σκοπεύουμε να κατασκευάσουμε ένα μέρος αυτού”, είπε ο Έλγουντ. «Αλλά αναμένουμε ότι πολλές άλλες εταιρείες και πολλές άλλες επιχειρήσεις θα προσθέσουν γρήγορη φόρτιση τα επόμενα χρόνια».

Οι οδηγοί θα χρεώνονται ανά κιλοβατώρα για την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για τη φόρτιση των οχημάτων τους. Το Xcel θα χρεώνει από περίπου 7 σεντς έως 21 σεντς ανά κιλοβατώρα ανάλογα με την ώρα της ημέρας, την εποχή και τις διακυμάνσεις της αγοράς. Η Xcel είπε ότι αυτό συγκρίνεται με κατά μέσο όρο 31 σεντς ανά κιλοβατώρα που χρεώνουν άλλοι δημόσιοι σταθμοί.

Εγγραφείτε για καθημερινά νέα!

Μείνετε ενημερωμένοι με το ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του WPR.

Η Xcel σχεδιάζει να συνεργαστεί με κοινότητες και οικοδεσπότες τοποθεσιών για να εντοπίσει τοποθεσίες για σταθμούς φόρτισης σε αστικές και αγροτικές περιοχές, ειδικά κατά μήκος των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. Το βοηθητικό πρόγραμμα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει κόμβους φόρτισης που θα προσφέρονται σε στάσεις φορτηγών, καταστήματα λιανικής, εστιατόρια και παρόμοιες τοποθεσίες.

Η εταιρεία ελπίζει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τον δικομματικό νόμο για τις υποδομές για την εγκατάσταση φορτιστών στο Ουισκόνσιν.

Το Ουισκόνσιν πρόκειται να λάβει σχεδόν 79 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια για την επέκταση των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων μέσω του δικομματικού νόμου για τις υποδομές. Τα κράτη πρέπει να δείχνουν ότι οι σταθμοί φόρτισης είναι εγκατεστημένοι τουλάχιστον κάθε 50 μίλια και 1 μίλι μακριά από κάθε έξοδο σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους που έχουν χαρακτηριστεί ως διάδρομος εναλλακτικών καυσίμων. Το Wisconsin έχει αυτήν τη στιγμή περίπου 400 σταθμούς φόρτισης.

Η πρόταση της Xcel είναι ένα βήμα προς την επίτευξη του στόχου της να τροφοδοτήσει 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα κατά 5 εκατομμύρια τόνους κάθε χρόνο έως το 2030. Σύμφωνα με τον στόχο, η Xcel είπε ότι οι πελάτες θα εξοικονομήσουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε καύσιμα κάθε χρόνο και θα πληρώσουν το ισοδύναμο 1 δολάριο ανά γαλόνι αερίου για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων.

Για να πετύχει τον στόχο του, ο σύμβουλος της Xcel προέβλεψε ότι σχεδόν 46.000 ηλεκτρικά οχήματα θα πρέπει να εγκριθούν στο βορειοδυτικό Ουισκόνσιν έως το 2030. Αυτή η πρόβλεψη βασίζεται στην αυξημένη επένδυση στη δημόσια φόρτιση και στη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών οχημάτων. Σύμφωνα με τις συνήθεις εργασίες, τα έργα ανάλυσης υπολογίζουν ότι περίπου 10.000 ηλεκτρικά οχήματα θα κυκλοφορούν στην περιοχή εξυπηρέτησης της Xcel μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η Xcel υπέβαλε λεπτομέρειες για την πρότασή της την Τρίτη. Το κόστος κατασκευής για το έργο θα είναι μέρος της περίπτωσης αύξησης των επιτοκίων που σχεδιάζει να υποβάλει η εταιρεία το επόμενο έτος.

Το Edison Electric Institute υπολογίζει ότι υπάρχουν περισσότερα από 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα στους αυτοκινητόδρομους της χώρας. Αυτό αποτελεί λιγότερο από το 1 τοις εκατό των περίπου 276 εκατομμυρίων οχημάτων στο δρόμο, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα ομοσπονδιακά στοιχεία. Το Ουισκόνσιν είχε 7.521 ταξινομημένα ηλεκτρικά οχήματα πέρυσι και ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά μέσο όρο 9 τοις εκατό κάθε χρόνο από το 2016 έως το 2020.

gov. Ο Τόνι Έβερς ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη ότι το Ουισκόνσιν θα συνεργαστεί με το Ιλινόις, την Ιντιάνα και το Μίσιγκαν για τη δημιουργία του Lake Michigan Electric Vehicle Circuit Tour. Οι τέσσερις πολιτείες υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για το σχεδιασμό, τη διατήρηση και την προώθηση μιας γραφικής διαδρομής με αξιόπιστους σταθμούς φόρτισης που εκτείνονται σε περισσότερα από 1.100 μίλια της ακτογραμμής της λίμνης Μίσιγκαν.

«Το να κάνουμε τις όμορφες παράκτιες κοινότητές μας όχι μόνο πιο προσιτές στα ηλεκτρικά οχήματα, αλλά και να τις προστατεύουμε μέσω χαμηλότερων εκπομπών ρύπων είναι μια κερδοφόρα για το Ουισκόνσιν», δήλωσε ο Έβερς σε δήλωση. «Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε αυτή τη συνεργασία πολλών κρατών καθώς εργαζόμαστε για την εφαρμογή του πρώτου μας Σχεδίου Καθαρής Ενέργειας και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας του Ουισκόνσιν».

Η διαδρομή επιδιώκει να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τον τουρισμό στοχεύοντας σταθμούς φόρτισης κοντά σε τουριστικά αξιοθέατα, κρατικά πάρκα, καταλύματα, εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις. Αν και πολλές επιλογές είναι διαθέσιμες τώρα, το γραφείο του κυβερνήτη είπε ότι η εγκατάσταση φορτιστών κατά μήκος της διαδρομής θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

.

Leave a Comment