Η Jennifer Mnookin ξεκινά τη θητεία της ως 32η καγκελάριος του UW-Madison

Την πρώτη της μέρα ως καγκελάριος του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν-Μάντισον, η Τζένιφερ Μνούκιν είπε ότι εργάζεται για να οικοδομήσει ένα «τολμηρό όραμα» για την εμβληματική πανεπιστημιούπολη της πολιτείας συνδέοντας με ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων πολιτειακών νομοθετών που αντιτάχθηκαν στην καγκελαρία της.

Ο Μνούκιν, πρώην κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του UCLA, ανέλαβε επίσημα την ηγετική θέση στο Μάντισον την Πέμπτη. Είπε στο Wisconsin Public Radio ότι όσον αφορά τη χάραξη του μονοπατιού για το μεγαλύτερο κολέγιο της πολιτείας, σχεδιάζει να συνεργαστεί στενά με ομάδες κοινής διακυβέρνησης που εκπροσωπούν φοιτητές, προσωπικό και καθηγητές. Είπε ότι εκπρόσωποι από όλες τις ομάδες κοινής διακυβέρνησης θα την ακολουθήσουν σε μια συγκέντρωση την Πέμπτη το βράδυ στην κατοικία της καγκελαρίου του UW-Madison, το Olin House.

Αλλά η Mnookin είπε ότι έχει επίσης συναντήσεις με ενδιαφερόμενους εκτός πανεπιστημιούπολης από την επιχειρηματική κοινότητα μαζί με Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς μέλη του νομοθετικού σώματος της Πολιτείας.

«Και έτσι η ισχυρή μου ελπίδα είναι ότι μετά από αυτό, θα είμαστε σε θέση να οικοδομήσουμε συλλογικά ένα όραμα, ελπίζω, ένα τολμηρό όραμα για το τι θα ακολουθήσει για το πανεπιστήμιο», είπε ο Mnookin. “Αλλά δεν θα μπω με όλες τις ιδέες την πρώτη μέρα. Νομίζω ότι αυτό θα ήταν πραγματικό λάθος.”

Σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση του UW System Board of Regents τον Μάιο ότι επέλεξαν τον Mnookin να ηγηθεί της πανεπιστημιούπολης του Madison, Ρεπουμπλικάνοι όπως ο Πρόεδρος της Συνέλευσης Robin Vos, ο R-Rochester, ο State Sen. Steve Nass, R-Whitewater και Υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων για κυβερνήτη Rebecca Kleefisch ανατίναξε την επιλογή. Δημοσίευσαν δηλώσεις που αποκαλούσαν τον Μνούκιν «κατάφωρη κομματική επιλογή» και «ξύπνησε ριζοσπάστη». Ο Nass έφτασε στο σημείο να λέει ότι τα χρήματα των φορολογουμένων για το UW-Madison θα πρέπει να παρακρατηθούν εάν προσληφθεί ο Mnookin.

Σε απάντηση, η Mnookin είπε ότι η εμπειρία της ως δικηγόρος την προετοίμασε να «μιλήσει για τη διαφορά» και να αναζητήσει κοινό έδαφος.

«Βρισκόμαστε σε μια πολωμένη στιγμή για το έθνος μας», είπε ο Μνούκιν. “Και το Ουισκόνσιν σίγουρα δεν αποτελεί εξαίρεση. Αλλά η ιδέα της εκπαίδευσης των ανθρώπων ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν και να ζουν ζωές με σκοπό και νόημα και να ανταποδίδουν δεν χρειάζεται να είναι ένα πολωμένο ή κομματικό ζήτημα.”

Ένας τομέας όπου οι Ρεπουμπλικάνοι και οι συντηρητικές ομάδες έχουν επικεντρώσει την κριτική τους στο UW-Madison, και στη δημόσια εκπαίδευση γενικότερα, είναι μια ακαδημαϊκή έννοια γνωστή ως Critical Race Theory. Εν ολίγοις, το CRT στοχεύει να αναδείξει πώς ο ρατσισμός είναι ενσωματωμένος στην κοινωνία, τους νόμους και άλλες κυβερνητικές πολιτικές.

Όμως οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν κατηγορήσει πανεπιστήμια και δημόσια σχολεία K12 ότι «κατήχησαν» τους μαθητές σε θέματα φυλής, φύλου και φύλου. Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες εισήγαγαν νομοθεσία πέρυσι που θα περιόριζε τη διδασκαλία αντιρατσιστικών και αντισεξιστικών μαθημάτων.

Το συντηρητικό Ινστιτούτο του Ουισκόνσιν για το Δίκαιο και την Ελευθερία εξέδωσε μια έκθεση τον Ιούλιο, υπογραμμίζοντας τις προσφορές μαθημάτων UW System που ισχυρίζεται ότι «παρουσιάζονται μόνο από μια πολιτική οπτική γωνία».

Εγγραφείτε για καθημερινά νέα!

Μείνετε ενημερωμένοι με το ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του WPR.

Ο Mnookin είπε ότι είναι σημαντικό για τα πανεπιστήμια να νοιάζονται βαθιά για την αίσθηση του ανήκειν κάθε φοιτητή.

«Και είναι αλήθεια ότι για ευάλωτους ή περιθωριοποιημένους ή μειοψηφικούς πληθυσμούς, αυτό μπορεί να είναι πιο δύσκολο», είπε ο Μνούκιν.

Αλλά είπε ότι όταν σκέφτεται τη διαφορετικότητα, ξεπερνά τη φυλετική και έμφυλη ποικιλομορφία και τα ζητήματα LGBTQ.

“Σκέφτομαι επίσης αγροτικό-αστικό, σκέφτομαι την πρώτη γενιά (φοιτητές). Και επίσης σκέφτομαι την ποικιλομορφία της σκέψης”, είπε ο Μνούκιν. «Και είναι σημαντικό οι άνθρωποι με διαφορετικά είδη ιδεών και προοπτικών να αισθάνονται όλοι ότι η πανεπιστημιούπολη είναι ένα μέρος για αυτούς και ένα μέρος που μπορούν να ανήκουν».

Όταν ρωτήθηκε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η UW-Madison, ο Mnookin επεσήμανε την οικονομική προσιτότητα. Σημείωσε ότι περίπου το 60 τοις εκατό των φοιτητών αποφοιτούν χωρίς χρέη, αλλά είπε ότι θα ήθελε να δει αυτόν τον αριθμό ακόμη υψηλότερο.

Τα δίδακτρα για ενδοκρατικούς, προπτυχιακούς φοιτητές στα 13 πανεπιστήμια του UW System πάγωσαν από τους νομοθέτες του κράτους το 2013. Αυτό το πάγωμα συνεχίστηκε έως ότου το Νομοθετικό Σώμα έδωσε την εξουσία να αυξήσει τα δίδακτρα στο Board of Regents στον κρατικό προϋπολογισμό 2021-2023. Ωστόσο, ο πρόεδρος του UW System, Jay Rothman, επέλεξε να μην αυξήσει τα δίδακτρα για τους προπτυχιακούς φοιτητές στον προϋπολογισμό του 2022-2023.

“Από την άποψη της οικονομικής τιμής, αυτό είναι προφανώς ένα πραγματικά πολύτιμο πράγμα”, είπε ο Mnookin. «Ταυτόχρονα, ειδικά σε ένα υψηλά πληθωριστικό περιβάλλον, αυτό τελικά θα έχει επιπτώσεις στην ποιότητα».

Ο Mnookin είπε ότι η UW-Madison τα κατάφερε καλά συγκεντρώνοντας ιδιωτικές δωρεές και προσέλκυσε ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις έρευνας, αλλά αυτά τα κεφάλαια δεν τείνουν να επικεντρώνονται στο «να διατηρούν τα φώτα αναμμένα, τις βασικές ανάγκες υποδομής, κάτι τέτοιο».

«Και έτσι η κρατική χρηματοδότηση και τα δίδακτρα είναι πραγματικά σημαντικές πηγές για αυτές τις ανάγκες για πανεπιστήμια όπως εμείς και για εμάς ειδικότερα», είπε ο Μνούκιν.

Η καγκελάριος δεν είπε εάν αισθάνεται ότι τα δίδακτρα για προπτυχιακές σπουδές στο UW-Madison θα πρέπει να αυξηθούν.

Η θητεία του Mnookin ως καγκελαρίου ακολουθεί την αποχώρηση της πρώην καγκελαρίου Rebecca Blank τον Μάιο, η οποία έφυγε για να γίνει ο 17ος πρόεδρος του ιδιωτικού Πανεπιστημίου Northwestern στο Evanston του Ιλινόις. Ο Blank παραιτήθηκε από αυτή τη θέση τον Ιούλιο αφού διαγνώστηκε με μια επιθετική μορφή καρκίνου.

Σημείωση του συντάκτη: Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί για να αντικατοπτρίζει ότι η καγκελάριος Rebecca Blank είναι μία από τις πρώτες γυναίκες που έλαβε θητεία στο οικονομικό τμήμα του Northwestern. Το Wisconsin Public Radio είναι μια υπηρεσία του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison και του Wisconsin Educational Communications Board.

.

Leave a Comment