Η EPA λέει ότι η ανασκόπηση της μονάδας αερίου 700 εκατομμυρίων δολαρίων δεν αναλύει πλήρως τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, την κλιματική αλλαγή

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ λέει ότι μια συμπληρωματική περιβαλλοντική αξιολόγηση για μια προτεινόμενη μονάδα φυσικού αερίου 700 εκατομμυρίων δολαρίων στο Superior απέτυχε να εξετάσει πλήρως τις πιθανές επιπτώσεις του έργου στην κλιματική αλλαγή και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Οι ομοσπονδιακές περιβαλλοντικές ρυθμιστικές αρχές ισχυρίζονται ότι το σχεδιαζόμενο Nemadji Trail Energy Center, ή NTEC, θα μπορούσε – εάν κατασκευαστεί – να προκαλέσει ζημιές περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κλιματικές ζημιές από τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2040.

Το εργοστάσιο φυσικού αερίου των 625 μεγαβάτ θα κατασκευαστεί κατά μήκος του ποταμού Nemadji στο Superior από τη Dairyland Power που εδρεύει στο La Crosse, τη Minnesota Power με έδρα το Duluth και μια θυγατρική μιας εταιρείας κοινής ωφέλειας στη Βόρεια Ντακότα. Η Dairyland Power σχεδιάζει να ζητήσει δάνειο από την Υπηρεσία Αγροτικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ για να βοηθήσει στην πληρωμή του εργοστασίου καθώς οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας αποσύρουν εργοστάσια άνθρακα και στρέφονται προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πέρυσι, τέσσερις οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του Clean Wisconsin και του Sierra Club, υπέβαλαν αίτηση στην Υπηρεσία Υπηρεσιών Αγροτικών Υπηρεσιών για τη διεξαγωγή συμπληρωματικής περιβαλλοντικής αξιολόγησης του εργοστασίου. Υποστήριξαν ότι ο οργανισμός δεν αξιολόγησε πλήρως τις κλιματικές επιπτώσεις ως μέρος μιας περιβαλλοντικής αναθεώρησης του έργου. Αυτή η ανασκόπηση διαπίστωσε ότι το εργοστάσιο δεν θα είχε σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η συμπληρωματική ανάλυση που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο υπολόγισε ότι το έργο θα εκπέμπει 2,7 εκατομμύρια τόνους άνθρακα κάθε χρόνο. Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν ότι το εργοστάσιο θα μείωνε τις εκπομπές κατά περίπου 964.000 τόνους ετησίως, επειδή θα εκτοπίσει τις μονάδες άνθρακα και θα απαιτούσε λιγότερο συχνή καύση.

Ωστόσο, η EPA είπε ότι η πρόσθετη αναθεώρηση “δεν ποσοτικοποιεί πλήρως ή δεν αποκαλύπτει επαρκώς” τις επιπτώσεις των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Ο οργανισμός συνιστά στην Υπηρεσία Αγροτικών Υπηρεσιών να αναλύσει τις εκπομπές που σχετίζονται με τις κατασκευές και τις έμμεσες εκπομπές από το έργο.

«Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν νομική υποχρέωση να εξετάζουν τις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών ανάντη και κατάντη που προκαλούνται από την παραγωγή, την επεξεργασία, τη μεταφορά και την κατανάλωση των πόρων του έργου», έγραψε το προσωπικό της EPA σε επιστολή της 26ης Ιουλίου.

Η Υπηρεσία Αγροτικών Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας ανέφερε στη συμπληρωματική αναθεώρησή της ότι συγκεκριμένες πηγές φυσικού αερίου που μεταφέρονται για το έργο είναι άγνωστες και ενδέχεται να αλλάξουν.

«Εξαιτίας αυτού, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής φυσικού αερίου ανάντη δεν είναι εύλογα προβλέψιμες για να προβλεφθούν με κάποια ιδιαιτερότητα», αναφέρει η ανάλυση.

Η EPA αμφισβητεί τα ευρήματα του οργανισμού. Ένας εκπρόσωπος του USDA Rural Development είπε ότι ο οργανισμός εξετάζει τα σχόλια της EPA.

Οι περιβαλλοντικές ομάδες επαίνεσαν τις ομοσπονδιακές περιβαλλοντικές ρυθμιστικές αρχές για τις συστάσεις τους, λέγοντας ότι αποδεικνύουν υποστήριξη για τους κλιματικούς στόχους της κυβέρνησης Μπάιντεν.

“Η ώρα να απομακρυνθούμε από τα ορυκτά καύσιμα είναι τώρα. Είναι μάλλον χθες, οπότε αυτό το έργο δεν πρέπει να προχωρήσει”, δήλωσε η Katie Nekola, δικηγόρος του Clean Wisconsin. «Εάν το USDAs (Υπηρεσία Αγροτικών Υπηρεσιών) πρόκειται να επενδύσει στην ενέργεια, θα πρέπει να επενδύσει σε καθαρή ενέργεια – όχι σε πηγές εκπομπής άνθρακα».

Η Elizabeth Ward, διευθύντρια του κεφαλαίου του Sierra Club στο Ουισκόνσιν, είπε ότι οι υποστηρικτές του περιβάλλοντος θέλουν οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να ακυρώσουν τα σχέδια για την κατασκευή του εργοστασίου. Είπε ότι η εκκρεμής συμφωνία για το κλίμα των 369 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επιτεύχθηκε με τον γερουσιαστή της Δυτικής Βιρτζίνια. Ο Joe Manchin περιλαμβάνει ένα σχέδιο για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου.

«Νομίζω ότι αυτό απλώς προσθέτει στο είδος της αυξανόμενης ευαισθητοποίησης σχετικά με το πόσο κακή είναι η ρύπανση από αέρια και μεθάνιο και πώς δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε σωστά την κλιματική αλλαγή αν δεν κάνουμε κάτι γι’ αυτήν», είπε ο Ward.

Στα σχόλιά της, η EPA ισχυρίζεται περαιτέρω ότι το εργοστάσιο δεν ανέλυσε πιθανά μέτρα για τη μείωση των επιπτώσεων των εκπομπών άνθρακα μέσω εναλλακτικών καυσίμων όπως το υδρογόνο ή η χρήση τεχνολογίας δέσμευσης άνθρακα. Οι ομοσπονδιακές περιβαλλοντικές ρυθμιστικές αρχές λένε επίσης ότι η συμπληρωματική αξιολόγηση απέτυχε να ερμηνεύσει σωστά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο έργο, καθώς και τις επιπτώσεις της στις ιθαγενείς φυλές της Αμερικής και στην περιβαλλοντική δικαιοσύνη.

Εγγραφείτε για καθημερινά νέα!

Μείνετε ενημερωμένοι με το ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του WPR.

Το Red Cliff Band of Lake Superior Chippewa θέλει να δει μια πιο διεξοδική ανασκόπηση των άμεσων και έμμεσων επιπτώσεων του έργου, δήλωσε η Linda Nguyen, περιβαλλοντική διευθύντρια της φυλής.

«Όπως και οι εκτιμήσεις ανάντη και κατάντη για το σημείο εξόρυξης, από το οποίο εξάγεται το καύσιμο», είπε ο Nguyen. «Και, στη συνέχεια, να εξετάσουμε επίσης τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ειδικά τις πλημμύρες των 500 ετών, εάν αυτά συμβαίνουν πιο συχνά, πώς θα προετοιμαστούμε για αυτό;»

Πέρα από αυτό, η φυλή θα ήθελε να δει την Υπηρεσία Αγροτικών Υπηρεσιών να εξετάζει πιθανές επιπτώσεις στα λείψανα των προγόνων από τη ζώνη Fond du Lac της λίμνης Superior Chippewa στη Μινεσότα. Το 1918, σχεδόν 200 τάφοι Ojibwe αφαιρέθηκαν από τους ταφικούς χώρους του Wisconsin Point στο Superior στη δυτική άκρη της λίμνης Superior. Τα λείψανα θάφτηκαν εκ νέου στο κοιμητήριο του Αγίου Φραγκίσκου στο Superior, το οποίο βρίσκεται κοντά στην τοποθεσία του προτεινόμενου εργοστασίου αερίου.

Ο Red Cliff θα ήθελε επίσης να δει η συμπληρωματική περιβαλλοντική αξιολόγηση να εξετάζει τις έμμεσες επιπτώσεις στις δολοφονημένες και αγνοούμενες ιθαγενείς γυναίκες, οι οποίες λένε ότι μπορεί να επηρεαστούν από την εξόρυξη και τη μεταφορά φυσικού αερίου για το έργο.

Ο Nguyen είπε ότι το USDA έχει κάνει περιορισμένη προσέγγιση στη φυλή σχετικά με τις ανησυχίες της, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε ουσιαστικά καμία διαβούλευση από άλλες κρατικές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες που να επιτρέπουν το έργο.

«Θα ήταν λογικό για εμάς η ρυθμιστική διαδικασία και η διαδικασία αδειοδότησης να σταματήσει μέχρι να υπάρξει ουσιαστική και καλή τη πίστη διαβούλευση», δήλωσε ο Noah Saperstein, ειδικός περιβαλλοντικής δικαιοσύνης της φυλής.

Σε μια δήλωση, η Dairyland Power είπε ότι έχει συμμορφωθεί και θα συνεχίσει να ακολουθεί τις απαιτήσεις σύμφωνα με τις κρατικές και ομοσπονδιακές αδειοδοτήσεις και τις περιβαλλοντικές αναθεωρήσεις.

“Η Dairyland σχεδιάζει περισσότερους ανανεώσιμους πόρους καθώς εργαζόμαστε για στόχους χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Ωστόσο, οι προσθήκες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αυξάνουν επίσης την ανάγκη του δικτύου για ευέλικτες εγκαταστάσεις που μπορούν να παρέχουν αξιόπιστη παραγωγή γρήγορης εκκίνησης—η οποία θα είναι η ειδικότητα της NTEC”, δήλωσε η Katie Thomson. εκπρόσωπος της Dairyland Power. «Θα είναι μια ευέλικτη, χαμηλής εκπομπής και υψηλής απόδοσης εγκατάσταση φυσικού αερίου που θα παρέχει παραγωγή κατ’ απαίτηση και θα υποστηρίζει την ταχεία επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Η Thomson πρόσθεσε ότι η Dairyland και οι συνεργάτες της συνεχίζουν να αξιολογούν τεχνολογίες που θα επιτρέψουν την ευελιξία στους τύπους καυσίμων που χρησιμοποιούνται στο εργοστάσιο φυσικού αερίου Superior.

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Συστήματος της Midcontinent υπέβαλε επίσης σχόλια σχετικά με τη συμπληρωματική αξιολόγηση, προτρέποντας την Υπηρεσία Αγροτικών Υπηρεσιών να εξετάσει την αξία του έργου για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας. Ο περιφερειακός φορέας εκμετάλλευσης δικτύου είπε ότι 15 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Ουισκόνσιν, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν έλλειψη ενέργειας 2.600 μεγαβάτ το επόμενο έτος.

«Δεδομένων των αλλαγών στον στόλο παραγωγής και των πιθανών ελλείψεων στην παραγωγική ικανότητα, είναι επιτακτική ανάγκη να αναγνωριστούν αξιόπιστοι πόροι παραγωγής, όπως αυτοί του Έργου NTEC, για την περιφερειακή αξία αξιοπιστίας που παρέχεται στους πελάτες της περιοχής», δήλωσε η Kristina Tridico. δικηγόρος της MISO σε επιστολή της 25ης Ιουλίου.

Οι ιδιοκτήτες του έργου εξακολουθούν να εξετάζουν τα σχόλια της EPA και αναμένουν οδηγίες από την Υπηρεσία Αγροτικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με την Julie Pierce, αντιπρόεδρο στρατηγικής και σχεδιασμού για τη Minnesota Power. Αλλά τόνισε ότι η ανάγκη για το έργο δεν έχει αλλάξει.

«Βλέπουμε ακόμα μια τεράστια ανάγκη στο δίκτυο μας, ειδικά σε αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή με πολύ υψηλούς σπάνιους ενεργειακούς πόρους καθώς ο μετασχηματισμός επικρατεί, να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να διατηρήσουμε μια αξιόπιστη υπηρεσία διαθέσιμη για όλους εδώ στην περιοχή », είπε ο Πιρς.

Η Υπηρεσία Αγροτικών Υπηρεσιών Δέχεται δημόσια σχόλια σχετικά με τη συμπληρωματική αναθεώρηση μέχρι τον Αύγουστο. 23. Ένας εκπρόσωπος της EPA είπε ότι αναμένουν να υποβάλουν σχόλια για το τελικό έγγραφο.

Το Nemadji Trail Energy Center έχει αντιμετωπίσει νομικές προκλήσεις στη Μινεσότα και το Ουισκόνσιν, ορισμένες από τις οποίες εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ήλπιζαν να έχουν την εγκατάσταση σε λειτουργία μέχρι το 2025, αλλά ο Pierce είπε ότι αυτή η ημερομηνία πιθανότατα θα μετατεθεί περαιτέρω καθώς συνεχίζουν να εργάζονται στη διαδικασία αδειοδότησης.

.

Leave a Comment