Η Εκλογική Επιτροπή του Ουισκόνσιν θα βοηθήσει στη διερεύνηση ψευδών αιτημάτων ψηφοδελτίων απόντων

Η Εκλογική Επιτροπή του Ουισκόνσιν ψήφισε για να βοηθήσει τις αρχές καθώς διερευνούν έναν άνδρα της κομητείας Ράσιν που παραδέχτηκε ότι διέπραξε απάτη με ψηφοφόρους προκειμένου να αποδείξει κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, η επιτροπή δεν θα προτείνει επίσημα χρεώσεις για την υπόθεση αυτή τη στιγμή, λέγοντας ότι δεν είναι εντός της νομικής της εξουσίας να προβούν σε αυτό το βήμα.

Ο Χάρι Γουέιτ του Ντόβερ παραδέχτηκε σε πολλαπλές συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα ότι είχε ζητήσει ψηφοδέλτια απόντων για τον Πρόεδρο της Συνέλευσης Ρόμπιν Βος, Ρεπουμπλικανό από το Ρότσεστερ, και τον Δήμαρχο Ρασίν, Κόρι Μέισον, Δημοκρατικό. Η Wait είπε ότι έκανε το βήμα για να αποκαλύψει ελαττώματα στον ιστότοπο MyVote του Ουισκόνσιν της πολιτείας.

Ενώ ορισμένα μέλη της επιτροπής είπαν την περασμένη εβδομάδα ότι ο Wait θα πρέπει να παραπεμφθεί από την υπηρεσία για ποινικές διώξεις, σταμάτησαν να κάνουν αυτό το βήμα την Τετάρτη. Αντίθετα, ψήφισαν 6-0 για να κατευθύνουν το προσωπικό στην υπηρεσία “για την πλήρη και άμεση συνεργασία με ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους επιβολής του νόμου και εκλογικούς αξιωματούχους” που ερευνούν τις ενέργειες του Wait.

«Νομίζω ότι αυτό είναι, δυστυχώς, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο επίτροπος των Δημοκρατικών Μαρκ Τόμσεν.

«Αποφασίσαμε ότι αυτή τη στιγμή, δεν είμαστε σε θέση να παραπέμψουμε ποινικά», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός Ντον Μίλις, ο πρόεδρος της επιτροπής. «Λείπει αυτό, η πρόταση είναι να συνεργαστούμε με τους τοπικούς υπαλλήλους και με τις αρχές επιβολής του νόμου γιατί έχουμε πληροφορίες που δεν έχουν».

Οι Επίτροποι ψήφισαν επίσης με 5-1 ότι εάν υποβληθεί καταγγελία σχετικά με το δόλιο αίτημα ψηφοδελτίων απόντες, ότι θα τεθεί ενώπιον της επιτροπής “το συντομότερο δυνατό”. Ο Ρεπουμπλικανός επίτροπος Μπομπ Σπίντελ ήταν το μοναδικό μέλος της επιτροπής που καταψήφισε αυτήν την απόφαση.

“Έχουμε πολλά παράπονα εκεί έξω που είναι, κατά τη γνώμη μου, σοβαρά”, είπε ο Spindell. «Δεν νομίζω ότι αυτό πρέπει απαραίτητα να τεθεί μπροστά στους άλλους».

Εγγραφείτε για καθημερινά νέα!

Μείνετε ενημερωμένοι με το ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του WPR.

«Με όλο τον σεβασμό, κύριε Σπίντελ», απάντησε ο Τόμσεν, «όταν γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άτομα που προσπαθούν να εισέλθουν με δόλια στο σύστημά μας χρησιμοποιώντας ονόματα άλλων για να λάβουν ψηφοδέλτια… έχουμε απόλυτο καθήκον να απαντήσουμε σε γνωστά απάτη. Όχι ψεύτικη απάτη, γνωστή απάτη.”

Η Marge Bostelmann, ένας Ρεπουμπλικανός διορισμένος και πρώην υπάλληλος της κομητείας, είπε ότι η έρευνα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα.

«Από τη σκοπιά του υπαλλήλου, νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό», είπε ο Bostelmann. “Εννοώ ότι πρόκειται για απάτη. Και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να το θέσουμε ως προτεραιότητα”.

Αν και παραμένει ασαφές πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση του Γουέιτ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Ουισκόνσιν δήλωσε ότι έχει έρθει σε επαφή με την εισαγγελέα της κομητείας Ράσιν, Πατρίσια Χάνσον και θα διερευνήσει το θέμα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είπε ότι δεν θα δώσει περαιτέρω σχόλια εκείνη τη στιγμή.

Ο Wait είπε ότι ο σερίφης της κομητείας Racine Christopher Schmaling τον συνεχάρη για τις ενέργειές του. Αφού οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο του Schmaling την Τρίτη, ένας εκπρόσωπος είπε ότι ο σερίφης είχε συστήσει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να διερευνήσει.

Ο Wait είπε ότι ήταν σε θέση να ζητήσει ψηφοδέλτια για τον Vos και τον Mason χρησιμοποιώντας τις διευθύνσεις και τις ημερομηνίες γέννησής τους. Ο Wait φέρεται να ζήτησε επίσης τα ψηφοδέλτια περίπου 10 άλλων φίλων με άδεια. Την Τρίτη, ο Γουέιτ είπε ότι είχε λάβει πέντε ψηφοδέλτια πίσω, συμπεριλαμβανομένου του Μέισον.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής της Τετάρτης, ο Spindell πρότεινε η υπηρεσία να διερευνήσει νέα μέσα επαλήθευσης όταν οι άνθρωποι ζητούν ψηφοδέλτια απόντες. Αυτή η κίνηση απέτυχε 3-3 σύμφωνα με τις γραμμές του κόμματος.

.

Leave a Comment