Η διαμάχη μεταξύ των νομοθέτων του GOP, η εκλογική επιτροπή του Ουισκόνσιν δημιουργεί σύγχυση σχετικά με τα πιστοποιητικά ψηφοδελτίων απόντες

Μια ψηφοφορία από μια ισχυρή νομοθετική επιτροπή της πολιτείας για απόρριψη ενός προτεινόμενου κανόνα σχετικά με τα πιστοποιητικά μαρτύρων ψηφοδελτίων απόντες οδήγησε σε διαμάχη με την εκλογική υπηρεσία του Ουισκόνσιν και προκάλεσε σύγχυση στη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας πριν από τον Αύγουστο. 9 πρωτοβάθμιο.

Την Τετάρτη, η Μικτή Επιτροπή για την Αναθεώρηση των Διοικητικών Κανόνων, υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών, ψήφισε για να απορρίψει έναν κανόνα που προτάθηκε από την Εκλογική Επιτροπή του Ουισκόνσιν, ο οποίος θα απαιτούσε από τους εκλογικούς υπαλλήλους να καθορίσουν ελλιπείς διευθύνσεις στους φακέλους των ψηφοδελτίων απόντες. Τα μέλη της επιτροπής των Ρεπουμπλικανών είπαν ότι ο κανόνας έρχεται σε αντίθεση με το νόμο του κράτους. Τα μέλη των Δημοκρατικών δήλωσαν ότι η απόρριψη θα είχε ως αποτέλεσμα να στερηθούν τα δικαιώματα των ψηφοφόρων λόγω λαθών πέρα ​​από τον έλεγχό τους.

Ο κανόνας που απορρίφθηκε από τη νομοθετική επιτροπή θα είχε δώσει ισχύ νόμου στην καθοδήγηση της WEC που ίσχυε από το 2016. Αν και αυτή η προσπάθεια απέτυχε, η WEC είπε ότι η βασική καθοδήγηση παρέμεινε σε ισχύ.

Η Εκτελεστική Διευθύντρια της Εκλογικής Επιτροπής του Μιλγουόκι, Κλερ Γούνταλ-Βογκ είπε στο Δημόσιο Ραδιόφωνο του Ουισκόνσιν την Πέμπτη ότι η κατάσταση άφησε το γραφείο της αβέβαιο για τον τρόπο επεξεργασίας των ψηφοδελτίων απόντων με σφάλματα διεύθυνσης στα πιστοποιητικά μαρτύρων.

«Έτσι, υλικοτεχνικά, υπάρχουν πολλά ερωτήματα», είπε ο Woodall-Vogg. “Τι κάνουμε με τα ψηφοδέλτια που έχουμε ήδη θεραπεύσει; Και μετά, τι κάνουμε τώρα που έχουμε έναν νέο κανόνα ενδεχομένως ή μια νέα διαδικασία όταν είναι τόσο κοντά στις εκλογές και όταν ταχυδρομούμε ένα ψηφοδέλτιο πίσω σε έναν ψηφοφόρο μπορεί να διακινδυνεύσει να το λάβουμε εγκαίρως για να καταμετρηθεί;»

Η Woodall-Vogg είπε ότι το γραφείο της έχει ήδη λάβει περίπου 9.000 ψηφοδέλτια για τον Αύγουστο. 9 προκριματικές εκλογές και ότι οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στις εκλογικές διαδικασίες έρχονται σε αντίθεση με όλες τις συνιστώμενες πρακτικές από τους διαχειριστές εκλογών.

“Απλώς δημιουργεί περισσότερη σύγχυση στους ψηφοφόρους”, δήλωσε ο Woodall-Vogg. «Δημιουργεί μια δυσπιστία».

Η πολιτική στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ των βουλευτών του GOP και του WEC εγκρίθηκε ομόφωνα από Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς μέλη της επιτροπής το 2016 και έκτοτε έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλαπλές εκλογές.

Εγγραφείτε για καθημερινά νέα!

Μείνετε ενημερωμένοι με το ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του WPR.

Σε δήλωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Πέμπτη το απόγευμα, η επιτροπή είπε ότι οι αλλαγές στις υποκείμενες οδηγίες από το 2016 «απαιτούν ψήφους των δύο τρίτων των μελών της Επιτροπής» και ως εκ τούτου «συνεχίζει να παραμένει άθικτη».

«Οι Επίτροποι ενδέχεται να συναντηθούν για να συζητήσουν την ψηφοφορία του JCRAR ή για να λάβουν περαιτέρω μέτρα σχετικά με τις οδηγίες της Επιτροπής για το 2016», ανέφερε η δήλωση. “Όπως με κάθε απόφαση, οι τοπικοί υπάλληλοι του Ουισκόνσιν, μαζί με τους νομικούς τους συμβούλους, μπορούν να εξετάσουν την πρόσφατη δραστηριότητα της νομοθετικής επιτροπής καθώς σχεδιάζουν για τις επερχόμενες εκλογές.”

Πολιτειακός γερουσιαστής. Ο Steve Nass, R-Whitewater, αντέδρασε σε μια παρόμοια δήλωση της Επιτροπής που είχε προηγουμένως αναφερθεί από πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία με μια καυστική δήλωση την Πέμπτη, κατηγορώντας την υπηρεσία ότι εξέδωσε “απατεώνες” οδηγίες κατά παράβαση του κρατικού νόμου.

«Ζήτησα από την ηγεσία μου να λάβει αμέσως νομικά μέτρα για να λάβει δικαστική απόφαση για να υποχρεώσει τη συμμόρφωση της WEC με την κρατική νομοθεσία σχετικά με τις διαδικασίες πιστοποίησης των ψηφοδελτίων απόντες», είπε ο Νας.

Το καταστατικό της πολιτείας λέει ότι ένας φάκελος με ψηφοδέλτιο απόντες που λείπει η διεύθυνση ενός μάρτυρα “δεν μπορεί να καταμετρηθεί” από τους εκλογικούς υπαλλήλους. Αλλά κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας ακρόασης πριν από την απόρριψη του κανόνα, ο δικηγόρος Scott Grosz του ακομματικού Νομοθετικού Συμβουλίου του Ουισκόνσιν είπε ότι η λέξη “διεύθυνση” θα μπορούσε να έχει διαφορετικές ερμηνείες σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ουισκόνσιν.

“Η πραγματική έκταση αυτού που ικανοποιεί τον ορισμό της διεύθυνσης για αυτό το συγκεκριμένο πλαίσιο, νομίζω ότι θα περιγραφόταν καλύτερα ως διφορούμενη και κάτι που είναι πιθανό να επιλυθεί στα δικαστήρια”, δήλωσε ο Grosz.

Πράγματι, έχει ήδη κατατεθεί αγωγή στο Περιφερειακό Δικαστήριο της κομητείας Waukesha από μια ομάδα εναγόντων που περιλαμβάνει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της κομητείας Waukesha. Ζητά τη δηλωτική κρίση από το δικαστήριο ότι οι οδηγίες της Επιτροπής Εκλογών του Ουισκόνσιν από το 2016 είναι αντίθετες με τη νομοθεσία της πολιτείας. Η αγωγή ζητά επίσης από το δικαστήριο να δηλώσει ότι «οι δημοτικοί υπάλληλοι και οι εκλογικοί υπάλληλοι δεν επιτρέπεται να διορθώσουν ή να προσθέσουν με άλλο τρόπο πληροφορίες σε ανεπαρκή πιστοποίηση μάρτυρα».

.

Leave a Comment