“Δεν είμαστε οι μόνοι άνθρωποι που αγωνίζονται”: Η κομητεία Bayfield προχωρά στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της έλλειψης στέγης

Μια κομητεία του βόρειου Ουισκόνσιν προχωρά σε ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της έλλειψης στέγης, καθώς η κομητεία βλέπει υψηλή ζήτηση για στέγαση ηλικιωμένων και εργατικού δυναμικού.

Το συμβούλιο της κομητείας Bayfield ενέκρινε ομόφωνα ένα ψήφισμα την Τρίτη για την υποστήριξη της ανάπτυξης 40 έως 60 οικιστικών μονάδων σε σχεδόν 10 στρέμματα γης που θα δωρίσει ο νομός. Η ανάπτυξη θα δώσει προτεραιότητα στη στέγαση για ηλικιωμένους ή σε ένα μείγμα μονάδων για ηλικιωμένους, οικογένειες και εργαζόμενους. Η ανάπτυξη θα βρίσκεται δίπλα στο μοναδικό γηροκομείο της κομητείας στο Washburn.

Μια έρευνα και έκθεση στέγασης που δημοσιεύθηκε πέρυσι διαπίστωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς ιδιοκτήτες σπιτιού της κομητείας είναι 60 ετών και άνω, με 2.265 νοικοκυριά με ιδιοκτήτη άνω των 65 ετών. Η κομητεία βρίσκεται σε καλό δρόμο να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ηλικιωμένων στην πολιτεία έως το 2040 , είπε η Kellie Pederson, ειδική σε θέματα ανάπτυξης κοινότητας με το Τμήμα Επέκτασης του UW-Madison.

«Απλώς κερδίζουμε μεγαλύτερους ανθρώπους πιο γρήγορα από ό,τι τους χάνουμε ως συνταξιοδοτική κοινότητα προορισμού», είπε ο Pederson. “Φυσικά, αυτό έχει επικές επιπτώσεις στο εργατικό δυναμικό. Γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε ήδη σε εκείνο το σημείο καμπής όπου έχουμε περισσότερους ανθρώπους εκτός εργατικού δυναμικού παρά εντός, και σίγουρα στη στέγαση καθώς αυτοί οι άνθρωποι εγκαταλείπουν το εργατικό δυναμικό και χρειάζονται διαφορετικές υπηρεσίες και διαφορετικά στυλ στέγασης καθώς μεγαλώνουν οι άνθρωποι».

Η διάμεση ηλικία μεταξύ των κατοίκων της κομητείας είναι 52, ενώ η διάμεση ηλικία του Ουισκόνσιν είναι τα 39, σύμφωνα με την έκθεση στέγασης. Η διάμεση ηλικία της κομητείας αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, με τα κρατικά στοιχεία να προβλέπουν ότι το 43 τοις εκατό των κατοίκων της κομητείας θα είναι 65 ετών και άνω μέχρι το 2040 και περισσότεροι από τους μισούς θα είναι άνω των 55 ετών. Αυτό σε σύγκριση με σχεδόν το 24 τοις εκατό των κατοίκων που θα είναι 65 και άνω και 35 τοις εκατό που θα είναι 55 ετών και άνω σε όλο το Ουισκόνσιν μέχρι το 2040.

Ένας συνασπισμός 14 κοινοτήτων στην περιοχή του κόλπου Chequamegon κοντά στη λίμνη Superior εργάζεται για την αντιμετώπιση των φραγμών στη στέγαση. Η περιοχή έχει δυσκολευτεί να προσελκύσει προγραμματιστές επειδή το υψηλότερο κόστος υλικών και εργασίας για κτιριακές μονάδες απαιτεί συνήθως υψηλότερα ενοίκια από ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Οι προγραμματιστές συχνά προσβλέπουν σε κρατικές και ομοσπονδιακές εκπτώσεις φόρου για να χτίσουν οικονομικά προσιτές ή χαμηλού εισοδήματος κατοικίες, οι οποίες είναι σε έλλειψη.

Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες σε όλη την πολιτεία και σε εθνικό επίπεδο.

«Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι άνθρωποι που αγωνίζονται με τη στέγαση», είπε ο Pederson. “Σίγουρα, είναι ένα θέμα στην περιοχή μας, αλλά σίγουρα είναι ένα θέμα εθνικής σημασίας. Δεν είμαστε μόνοι”.

Το Ουισκόνσιν έχει έλλειψη σχεδόν 124.000 ενοικιαζόμενων μονάδων για νοικοκυριά εξαιρετικά χαμηλού εισοδήματος, σύμφωνα με τον Εθνικό Συνασπισμό Κατοικίας Χαμηλού Εισοδήματος.

Εγγραφείτε για καθημερινά νέα!

Μείνετε ενημερωμένοι με το ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του WPR.

Στις κομητείες Ashland και Bayfield, το UW-River Falls πραγματοποίησε έρευνα σε περίπου 5.800 κατοίκους πέρυσι. Περισσότεροι από τους μισούς από τους 2.057 κατοίκους που απάντησαν είπαν ότι δεν υπάρχει αρκετή κατοικία για ενοικίαση και δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά ένα μηνιαίο ενοίκιο ή υποθήκη άνω των 800 $. Μια έκθεση στέγασης του 2021 διαπίστωσε ότι περίπου το 43 τοις εκατό των νοικοκυριών που ενοικιάζονται στην κομητεία Bayfield βγάζουν λιγότερα από 25.000 $ και το 41,5 τοις εκατό πληρώνουν περισσότερο από το 30 τοις εκατό του εισοδήματός τους για στέγαση.

Η έλλειψη οικονομικά προσιτών ενοικιαζόμενων κατοικιών έχει αποδειχθεί εμπόδιο για τους τοπικούς εργοδότες και τις επιχειρήσεις που αγωνίζονται να προσλάβουν εργαζομένους.

Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων και ιδιοκτήτρια επιχείρησης Heidi Zimmer έχει το Wild Rice Retreat Center στο Bayfield. Η Zimmer βοηθά την κομητεία στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της έλλειψης στέγης και περιγράφει λεπτομερώς τις δικές της προκλήσεις προσπαθώντας να στρατολογήσει έναν σεφ για να μετακομίσει στην περιοχή με την οικογένειά του.

“Έψαχνε για στέγαση στην περιοχή Bayfield για τρεις μήνες, τελικά βρήκε ένα σπίτι που μπορούσε να αντέξει οικονομικά. Το ανήκε σε μια γυναίκα που ήταν 78 ετών και ήθελε απεγνωσμένα να μετακομίσει στο Northern Lights (γηροκομείο) ή σε παρόμοια εγκατάσταση. είπε ο Ζίμερ. “Δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει στέγη για τον εαυτό της. Η συμφωνία αγοράς κατέρρευσε. Έχασα τον σεφ μου. Η οικογένεια δεν μετακόμισε ποτέ εδώ.”

Ο Πέντερσον είπε ότι η ιδιοκατοίκηση απομακρύνεται από τους κατοίκους της κομητείας. Το ετήσιο μεσαίο εισόδημα των νοικοκυριών στην κομητεία είναι περίπου 56.000 $ ενώ η διάμεση τιμή κατοικίας ήταν 193.000 $ πέρυσι, σύμφωνα με μια έκθεση στέγασης του 2021. Ο Pederson είπε ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να κερδίζουν 64.000 δολάρια κάθε χρόνο για να αποφύγουν να ξοδέψουν περισσότερο από το 30 τοις εκατό του εισοδήματός τους σε ένα σπίτι παρόμοιας αξίας.

«Έχουμε σχολεία στην περιοχή που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την πρόσληψη δασκάλων επειδή δεν βρίσκουν μέρος για να ζήσουν», δήλωσε ο Λάρι Φίκμπομ, επόπτης του διοικητικού συμβουλίου της κομητείας Bayfield.

Ο νομός θα ζητήσει τώρα ένα αίτημα για προτάσεις, αναζητώντας προγραμματιστές για την κατασκευή των οικιστικών μονάδων. Οι προτάσεις αυτές θα υποβληθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο. 16. Ο διαχειριστής της κομητείας Bayfield, Mark Abeles-Allison, είπε ότι έχουν λάβει ενδιαφέρον από τουλάχιστον μισή ντουζίνα προγραμματιστές για το έργο. Είπε ότι ελπίζουν να επιλέξουν έναν προγραμματιστή μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η κομητεία Bayfield είναι μία από τις τρεις κοινότητες που επιλέχθηκαν από την Αρχή Στέγασης και Οικονομικής Ανάπτυξης του Ουισκόνσιν για να συμμετάσχουν στην Πιλοτική Πρωτοβουλία Rural Affordable Workforce Housing, ένα πρόγραμμα που επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις κατοικιών στην αγροτική περιοχή του Ουισκόνσιν. Η κομητεία θέλει έναν προγραμματιστή να υποβάλει αίτηση με την WHEDA για πιστώσεις φόρου στέγασης που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη του έργου. Η ελπίδα είναι ότι τυχόν φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη θα βοηθούσαν να γίνουν οι μονάδες πιο προσιτές για τους ενοικιαστές, αλλά δεν έχει οριστεί συγκεκριμένο όριο ενοικίου.

Η πόλη του Washburn μπορεί επίσης να συνεισφέρει περισσότερα από 230.000 $ σε επιπρόσθετα κεφάλαια φορολογικής χρηματοδότησης για την υποστήριξη της οικιστικής ανάπτυξης, αν και δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις.

.

Leave a Comment