«Δεν ήμουν ο μόνος άνθρωπος»: Κατασκήνωση για παιδιά με εγκαύματα για την παροχή κοινότητας για 28η χρονιά

Η Τάνια Μπόλτσεν γνώριζε μόνο τη νοσοκόμα της στον καταυλισμό. Ήταν νευρική που θα ήταν μακριά από την οικογένεια και γύρω από νέους ανθρώπους για μια εβδομάδα.

Το να υποφέρεις από σοβαρά εγκαύματα μπορεί να είναι μια απομονωτική εμπειρία. Αλλά η ετήσια κατασκήνωση για εγκαύματα νέους στην Ανατολική Τροία προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στα παιδιά — επιβεβαίωση ότι δεν είναι μόνα.

«Είμαι τόσο χαρούμενος που πήγα», είπε πρόσφατα ο Bolchen στο Wisconsin Public Radio «The Morning Show».

Μπαίνοντας στην 28η χρονιά του, το ελεύθερο camp θα διαρκέσει από την Κυριακή, Αύγ. 7 έως Σάββατο, Αυγ. 13.

Ο Bolchen ήταν στο στρατόπεδο από την αρχή. Ήταν παρευρισκόμενη για εννέα χρόνια πριν γίνει σύμβουλος για 19 χρόνια. Είπε ότι ήταν εκπληκτικό να βρίσκεσαι κοντά σε άλλους που καταλαβαίνουν το άγχος που συνοδεύει τα εγκαύματα – χειρουργεία, απώλεια σχολείου για ραντεβού και αναγκαστική εκτέλεση εργασιών αργότερα.

«Ήταν η πρώτη φορά που ήμουν κοντά σε άλλους ανθρώπους που, όπως εγώ, είχαν καεί», είπε. “Συνέχισα να επιστρέφω κάθε χρόνο λόγω αυτής της υποστήριξης και της οικογένειας που χτίζεις εκεί και απλά θέλω να βλέπω αυτούς τους ανθρώπους χρόνο με τον χρόνο. Έτσι, μεγαλώνεις μαζί τους και ακούς τι συμβαίνει στη ζωή τους.”

Ένα βίντεο στον ιστότοπο του προγράμματος που δημοσιεύτηκε το 2020 λέει ότι ο καταυλισμός έχει βοηθήσει περισσότερους από 1.500 επιζώντες από εγκαύματα. Το βίντεο περιλαμβάνει παιδιά που μοιράζονται ιστορίες για τα τραύματά τους.

«Έπαθα bullying για πολύ καιρό», λέει ένα παιδί στο βίντεο. «Ήταν πραγματικά δύσκολο για μένα να συνειδητοποιήσω ότι δεν ήμουν το μόνο άτομο. Έτσι, θα έλεγα ότι η κατασκήνωση με έχει επηρεάσει με έναν τρόπο που ξέρω ότι μπορώ να αγκαλιάσω το έγκαυμα μου και ότι θα είναι εντάξει επειδή έχω τέτοια μια τεράστια κοινότητα πίσω μου».

Η Melissa Kersten είναι η διευθύντρια της κατασκήνωσης από το 2016. Έχει προσφερθεί εθελοντικά εκεί από το 2004. Είναι προχωρημένη πρακτική νοσοκόμα στο Περιφερειακό Κέντρο Εγκαυμάτων Ascension Columbia St. Mary στο Milwaukee.

«Το να είμαι σύμβουλος κατασκήνωσης είναι μια από τις καλύτερες εμπειρίες που είχα στη ζωή μου», είπε.

Η εργασία σε ένα κέντρο εγκαυμάτων σημαίνει ότι βλέπει ατυχήματα και τραυματικούς τραυματισμούς. Αν και δεν έχει ξαναπέσει θύμα εγκαυμάτων, τόνισε τη σημασία της υποστήριξης από τους συνομηλίκους.

Εγγραφείτε για καθημερινά νέα!

Μείνετε ενημερωμένοι με το ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του WPR.

«Το να τους βλέπω να ευδοκιμούν μετά από κάτι τόσο τραγικό και απαίσιο που συμβαίνει, με βοηθά να γίνω καλύτερος πάροχος», είπε. “Μπορώ να επιστρέψω στη δουλειά και να πω, “Αυτό μπορεί να βελτιωθεί. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που έχουν περάσει κάτι τέτοιο, και μπορείτε επίσης να επιστρέψετε στη ζωή σας”.

Η Kersten είπε ότι ορισμένοι πιθανοί κατασκηνωτές είναι διστακτικοί, όπως ο Bolchen πριν από χρόνια. Ωστόσο, ένα ημερήσιο πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για τους ενδιαφερόμενους κατασκηνωτές και τους γονείς ή κηδεμόνες τους για να λάβουν μια προεπισκόπηση του τι έχει να προσφέρει το πρόγραμμα.

Ο Bolchen, ο συντονιστής των φετινών δραστηριοτήτων στην κατασκήνωση, είπε ότι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά επίπεδα άνεσης και αυτό είναι εντάξει. Οι κατασκηνωτές μπορούν να πάνε με τον δικό τους ρυθμό. Αν θέλουν να μιλήσουν, είπε, είναι εκεί για αυτούς. Αν θέλουν να κάθονται ήσυχα και να ψαρεύουν, είναι επίσης μια επιλογή.

«Όταν είναι έτοιμοι να μιλήσουν για κάτι, θα σε ενημερώσουν», είπε. «Απλώς βεβαιωθείτε ότι είμαστε παρόντες για αυτό».

Η Bolchen είπε ότι κάνει παρέα με τη “δεύτερη οικογένειά της” για μια εβδομάδα καθώς ένας σύμβουλος την αφήνει να νιώθει ενέργεια κάθε χρόνο. Όταν συμμετείχε, είπε ότι η κατασκήνωση της έδωσε εργαλεία για την εργαλειοθήκη της. Καθώς η κατασκήνωση έγινε πριν από το σχολείο, την προετοίμασε να μοιραστεί την ιστορία της όταν ήθελε — και να βρει τη γλώσσα και την αυτοπεποίθηση για όταν δεν ήθελε να μοιραστεί.

“Το έγκαυμα σας είναι μέρος αυτού που είστε. Είναι μέρος της ιστορίας σας και είναι ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας σας. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι το μόνο μέρος της ιστορίας σας”, είπε. “Υπάρχουν τόσα πολλά να πάτε. Υπάρχουν πολλά ακόμα να κάνετε. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε την υποστήριξη που χρειάζεστε, ώστε να μπορείτε να πάτε να ζήσετε τη ζωή σας και να ζήσετε την υπόλοιπη ιστορία σας.”

Συμβουλές πρόληψης εγκαυμάτων

Η Kersten, η διευθύντρια του στρατοπέδου, μοιράστηκε μερικές συμβουλές για την πρόληψη των εγκαυμάτων κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της:

  • Ελέγξτε τη θερμοκρασία του θερμοσίφωνα σας.
  • Γυρίστε τη λαβή των κατσαρολών και των τηγανιών στη σόμπα, ώστε τα παιδιά να μην τα σηκώσουν και να τα πιάσουν.
  • Προσέξτε τα παιδιά να τρέχουν καθώς μεταφέρετε ζεστό φαγητό.
  • Βοηθήστε τα παιδιά να βγάλουν φαγητό από το φούρνο μικροκυμάτων. Η Kersten είπε ότι ένα από τα πιο κοινά εγκαύματα είναι από παιδιά που προσπαθούν να πάρουν φαγητό και πέφτει πάνω τους.
  • Κρατήστε τα παιδιά μακριά από ενεργές ψησταριές και τζάκια. Τα εμπόδια μπορούν επίσης να εμποδίσουν τα παιδιά που σκοντάφτουν και πέφτουν να προσγειωθούν σε κακό σημείο.

.

Leave a Comment